TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kerstactiviteiten in het Airborne Museum ‘Hartenstein’

Beleef een bijzonder dagje uit in de kerstvakantie. Luister naar indrukwekkende verhalen van ooggetuigen, kom een eigen medaille knutselen, doe mee aan de wijnproeverij of geniet van een heerlijke Christmas tea in Airborne Museum ‘Hartenstein’.

Ooggetuigen vertellen
Hoe was het om als kind de Tweede Wereldoorlog mee te maken? Wat heeft de meeste indruk gemaakt en welke invloed heeft het op je verdere leven? En hoe is het om dagelijks geconfronteerd te worden met de enorme vluchtelingenstroom in de wereld? Mensen die de Slag om Arnhem aan den lijve hebben ondervonden vertellen hun verhaal. Vanuit het perspectief van het kind dat ze in de jaren 40 waren, worden de gebeurtenissen gedurende de bezetting, tijdens de evacuatie en na de bevrijding verteld.

Wanneer: Dinsdag 22 december en 29 december van 11:30 – 12:00 uur én van 13:30 - 14:00 uur
Entree: Bijwonen ‘Ooggetuigen vertellen’ is gratis met entreeticket. Aanmelden is niet nodig.

Maak je eigen medaille
In het museum is een grote collectie medailles te bewonderen van militairen en verzetsstrijders die tijdens de Slag om Arnhem actief waren. Waarom kregen deze mensen een medaille? Ontdek het in de Hall of Fame en knutsel daarna je eigen medaille.

Wanneer: Zondag 27 december van 12:00 - 17:00 uur
Entree: Knutselen is gratis met entreeticket

Christmas afternoon tea
Het monumentale pand waar in het Airborne Museum is gevestigd was tijdens de Slag om Arnhem het Britse hoofdkwartier. De Britse afternoon tea traditie stamt al uit 1840 en zelfs tijdens de Eerste én de Tweede Wereldoorlog werd tussen de gevechten door thee gedronken. Beleef deze Britse traditie in de kerstvakantie. Met mooi gedekte tafels en allerlei heerlijkheden.

Wanneer: Zondag 20 december van 14:00 tot ongeveer 15:30 uur
Entree: Volwassenen € 29,95, kinderen € 14,95, volwassenen met museumkaart € 24,95
Aanmelden: Uiterlijk donderdag 17 december via aanmelding@airbornemuseum.nl

Wegens succes verlengd: Tentoonstelling Gebroeders Kuik. Tieners in het verzet.
Ontdek het bijzondere verhaal van twee broertjes die voor en tijdens de Slag om Arnhem actief waren in het verzet. De tentoonstelling is begin oktober geopend en vanwege de grote belangstelling wordt deze met een maand verlengd tot en met januari 2016. Van 19 december tot en met 3 januari ontvangen bezoekers het boekje over de tentoonstelling gratis bij een museumbezoek. Voor kinderen is er een speciale Tussen Droom & Daad speurtocht door het museum.

Wanneer: Dagelijks te zien tot en met 31 januari 2016
Entree: Gratis met een entreeticket

Proef de Hartenstein Rouge & de Hartenstein Blanc
Het museum lanceert twee nieuwe wijnen: de Hartenstein Rouge en de Hartenstein Blanc. Na een uitgebreide selectie, waaraan ook burgemeester Jean-Paul Gebben van de gemeente Renkum heeft deelgenomen, zijn deze wijnen gekozen. Bezoekers die benieuwd zijn naar de wijn kunnen gratis een glaasje Hartenstein Rouge of Hartenstein Blanc proeven. De wijn is voor € 9,95 te koop in de museumwinkel.

Wanneer: Dinsdag 22 december tussen 14:00 en 17:00 uur
Entree: De proeverij is gratis met een entreeticket

Gebruikte bron(nen)