STIWOT-medewerker publiceert "Oorlogszone Zoo"

STIWOT-medewerker Kevin Prenger, sinds 2004 projectleider van Go2War2.nl, heeft bij Brave New Books “Oorlogszone Zoo” uitgebracht. Het boek vertelt de aangrijpende geschiedenis van de Berlijnse dierentuin en zijn medewerkers en dieren tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Mei 1945. Aan de oorlog in Europa is een einde gekomen. Geallieerde bombardementen en huis-aan-huis-gevechten tussen de Wehrmacht en het Rode Leger hebben Berlijn veranderd in een ruïne.

Ook de imposante 19e-eeuwse dierentuin aan de rand van park Tiergarten heeft zwaar geleden onder het oorlogsgeweld. Vele uit koers geraakte bommen zijn er neergekomen. Gedurende de Slag om Berlijn verandert de zoo in een slagveld, als tanks en granaten er hun verwoestende werking uitoefenen.

Het terrein van de eens zo druk bezochte topattractie is verworden tot een huiveringwekkend kraterlandschap. Overal liggen dode soldaten en karkassen van dieren. Nog geen 100 van de ongeveer 3.500 dieren hebben het overleefd.

“Oorlogszone Zoo” vertelt de aangrijpende geschiedenis van de Berlijnse dierentuin en zijn medewerkers en dieren in oorlogstijd en tijdens de nazi-dictatuur. Het is een verhaal over dierenliefde en menselijke overlevingskracht. Een eerbetoon aan de opkomst, ondergang en herrijzenis van het historische en maatschappelijke icoon dat de Berlijnse dierentuin nog steeds is.

Het boek is voor €15,50 exclusief verkrijgbaar bij Bol.com. Het is ook te bestellen bij de auteur, via het volgende e-mailadres: prengerbooks at gmail.com. Medewerkers en donateurs van STIWOT betalen geen verzendkosten, donateurs bij vermelding van hun donateursnummer.

Oorlogszone Zoo, ISBN: 9789402138573, 103 pagina’s, uitgegeven bij Brave New Books.

Oorlogszone Zoo
De Berlijnse dierentuin en de 2e Wereldoorlog
ISBN: 9789402138573
Meer informatie over dit boek
Bestel nu bij Bol.com
Oorlogszone Zoo

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 06-01-2016 09:57:33