Miniquiz: Ten Oorlog serie 2

De Belgische televisiezender Eťn zond in 2015 de tweede serie uit van documentairereeks Ten Oorlog. Zeventig jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog trok Arnout Hauben opnieuw met zijn vrienden Mikhael Cops en Jonas Van Thielen door Europa.Voor de eerste serie maakten de mannen een voetreis langs het front van de Eerste Wereldoorlog. Zeventig jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog volgden ze deze keer geen frontlijn, maar wel het spoor van twee legendarische generaals van de Amerikaanse en Sovjet-troepen. Eerst volgden ze generaal Bradley en zijn Amerikaanse soldaten vanuit Londen. Langs de stranden van NormandiŽ en de slagvelden rond Bastogne ging het richting Duitsland. Vanuit het Oosten herbeleefden ze zeventig jaar na datum de helletocht, die Maarschalk Zhukov met zijn Sovjetsoldaten tot in Berlijn bracht.

Ten Oorlog 2 niet gezien? Dan heeft u echt wat gemist! De prachtige serie is gelukkig inmiddels door entertainmentbedrijf EIC uitgebracht op DVD, zodat u deze alsnog kunt bekijken. STIWOT mag van EIC drie exemplaren van de DVD-box weggeven. Het enige dat u moet doen om kans te maken op een exemplaar is het beantwoorden van vijf vragen in een speciale quiz over Ten Oorlog.

Deelnemen kan tot en met zondag 14 februari. De DVD-boxen worden onder de goede inzendingen verloot. De winnaars ontvangen na 14 februari bericht via e-mail.

Klik hier om mee te doen!

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Go2War2.nl
  • Gepubliceerd op: 25-01-2016 09:30:00