TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

De man die negen concentratiekampen overleefde

DEN HAAG - Een aangrijpende biografie van de verzetsstrijder Don Bamberg, die negen concentratiekampen overleefde tijdens de Tweede Wereldoorlog. De auteur zelf is in 2013 overleden en het boek wordt nu uitgegeven door zijn zoon: Theo Bamberg.



In 1941 werd Don Bamberg door een Duits militair tribunaal wegens spionage ter dood veroordeeld. Maar het vonnis werd omgezet in een ’Nacht und Nebel’-bevel; zo noemden de Duitsers gevangenen die moesten ‘verdwijnen’. Nooit zou iemand nog iets mogen horen van Don Bamberg.

‘En zo heb ik dan het boek geschreven, dat ik feitelijk al vijfentwintig jaar geleden had willen schrijven. Het verslag dat ik maken moest.’

Er begon een jarenlange reis van kamp naar kamp, waaronder de beruchte concentratiekampen in Buchenwald, Natzweiler en Dachau.

Dossier NN
In 1985 verscheen van dezelfde auteur het boek Dossier NN, de uitgever koos er destijds voor om ongeveer de helft van het originele manuscript te schrappen. Het boek Don Bamberg is het originele onaangetaste manuscript. Het verhaal wordt nu voor het eerst volledig verteld.

Technische informatie
Titel: Don Bamberg
Auteur: Don Bamberg
Uitgeverij: In eigen beheer via BraveNewBooks.nl
ISBN: 9789402142983 (ePub) en 9789402144956 (papier)
Contactgegevens e-mail: theo1947.1@gmx.de

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Theo Bamberg
  • Gepubliceerd op: 31-01-2016 15:29:07