TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Remember September 1944 op 17 en 18 september 2016

Op 17 en 18 september 2016 zal in Nijswiller (Zuid-Limburg, Nederland) voor de 2e keer het evenement “Remember September 1944” plaatsvinden. Na het succes van afgelopen editie van september 2015 zal het glooiende landschap rondom het Zuid-Limburgse Nijswiller weer het decor zijn voor re-enactment en levende geschiedenis.

Programma
Re-enactment en levende geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog; - Static displays van militaire voertuigen en uitrustingen; - Kampementen van Nederlandse, Duitse en geallieerde soldaten; - Luchtbeschermingsdienst; - Mock battles; - Tentoonstellingen over de Tweede Wereldoorlog in Nijswiller en omgeving; - Eten tijdens de oorlog; - Militair-historische wandelingen in en om Nijswiller; - Militaria-markt; - Boeken en kaarten verkoop; - Toertocht voor militaire voertuigen.

Eten en drank aanwezig; - Toiletten en douches aanwezig; - Deelnemers ontvangen net als in 2015: 2 x ontbijt, 2 x een lunchpakket, 2 snackbonnen; Er wordt een benzinevergoeding gegeven voor gemotoriseerde militaire voertuigen die gedurende het hele evenement aanwezig zijn; - Opbouwen van de kampementen is mogelijk op vrijdagmiddag 16 september (hele dag) of zaterdagmorgen 17 september vóór 9.00 uur.

Aanmelden voor dit evenement kan via de Facebook Pagina.

Gebruikte bron(nen)