Remember September 1944 op 17 en 18 september 2016

Op 17 en 18 september 2016 zal in Nijswiller (Zuid-Limburg, Nederland) voor de 2e keer het evenement ďRemember September 1944Ē plaatsvinden. Na het succes van afgelopen editie van september 2015 zal het glooiende landschap rondom het Zuid-Limburgse Nijswiller weer het decor zijn voor re-enactment en levende geschiedenis.

Programma
Re-enactment en levende geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog; - Static displays van militaire voertuigen en uitrustingen; - Kampementen van Nederlandse, Duitse en geallieerde soldaten; - Luchtbeschermingsdienst; - Mock battles; - Tentoonstellingen over de Tweede Wereldoorlog in Nijswiller en omgeving; - Eten tijdens de oorlog; - Militair-historische wandelingen in en om Nijswiller; - Militaria-markt; - Boeken en kaarten verkoop; - Toertocht voor militaire voertuigen.

Eten en drank aanwezig; - Toiletten en douches aanwezig; - Deelnemers ontvangen net als in 2015: 2 x ontbijt, 2 x een lunchpakket, 2 snackbonnen; Er wordt een benzinevergoeding gegeven voor gemotoriseerde militaire voertuigen die gedurende het hele evenement aanwezig zijn; - Opbouwen van de kampementen is mogelijk op vrijdagmiddag 16 september (hele dag) of zaterdagmorgen 17 september vůůr 9.00 uur.

Aanmelden voor dit evenement kan via de Facebook Pagina.

Gebruikte bron(nen)