TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bunkerdag 2016 - Save the date!

Wist je dat bijna iedere bunker langs de Nederlandse kust een verhaal vertegenwoordigd over de Atlantikwal tijdens de Tweede Wereldoorlog? Normaal zijn deze fascinerende betonnen kolossen gesloten voor het publiek, maar op zondag 5 juni 2016 van 11.00 tot 17.00 uur zijn bunkers van de Zuid-Hollandse eilanden tot Den Helder voor één dag open!

Het is alweer de derde editie van de Bunkerdag. Maar ook deze keer is er genoeg reden om te komen. Er zullen namelijk deels weer andere bunkers open gaan dan vorige jaren. We houden nog even geheim welke bijzondere locaties dit jaar hun deuren openen, maar houd vooral de Facebookpagina en de nieuwsbrief in de gaten voor het laatste nieuws.

Natuurlijk is er meer te doen dan het bezoeken van de bunkers. Zo zijn er georganiseerde wandelingen en rondleidingen. Wie wil zien hoe het leven eraan toe ging in de oorlog, kan kijken naar theatervoorstellingen en re-enactment. Bekijk de website bunkerdag.nl vanaf mei voor het programma en locaties.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Bunkerdag
  • Gepubliceerd op: 22-03-2016 19:39:07