Lezing De Havilland Mosquito op zaterdag 2 april 2016

Aalsmeerderbrug - Op zaterdagmiddag 2 april 2016, aanvang 13.00 uur, zal de heer Hans Walrecht in het Luchtoorlog- en Verzetsmuseum CRASH ’40-’45 een lezing geven over de De Havilland Mosquito, een engelse tweemotorige bommenwerper. Het grotendeels van hout gebouwde vliegtuig werd in de Tweede Wereldoorlog dan ook bekend onder de naam ‘Het Houten Wonder’.Hans Walrecht zal alles vertellen over de Mosquito vanaf het eerste ontwerp in 1938 als bommenwerper door Geoffrey De Havilland. De presentatie, geïllustreerd met een aantal fraaie foto’s en videofragmenten, laat de Mosquito in al zijn uitvoeringen zien, van ontwerp tot restauratie anno nu.

De Mosquito was het eerste "multirole combat aircraft". Hoewel hij ontworpen werd als bommenwerper werd het toestel ook ingezet als fotoverkenner, jachtbommenwerper, nachtjager, padvinder en als wapen tegen de Duitse onderzeeboten. De relatief kleine Mosquito kon als bommenwerper soms een zwaardere bommenlading vervoeren dan een aantal grote viermotorige bommenwerpers

Het Luchtoorlog- en Verzetsmuseum CRASH ’40-’45 is geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur en is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug (nabij Rijsenhout). De toegang bedraagt € 3,50 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Donateurs van de stichting en veteranen hebben gratis toegang.

Gebruikte bron(nen)