Ontdek het echte goud van het Airborne Museum tijdens de Nationale Museumweek

Van 16 tot en met 24 april is de Nationale Museumweek met als thema ĎOns echte goudí. Ontdek in die week wat het echte goud is van het Airborne Museum. Het museum heeft heel veel ďgoudĒ in huis; indrukwekkende verhalen en bijzondere objecten. Het Museumweek pronkstuk is dit jaar de jachthoorn van luitenant-kolonel John Frost (1912 -1993).Lezing over John Frost en zijn beroemde jachthoorn
Ontdek het bijzondere verhaal dat schuilgaat achter de jachthoorn van luitenant-kolonel Frost. Frost had op 17 september 1944 tijdens Operatie Market Garden de opdracht met het 2e bataljon van de 1e Britse Parachutisten Brigade een of meerdere bruggen over de Rijn bij Arnhem te veroveren. Onmiddellijk na de landing op de Renkumse heide gebruikte Frost zijn jachthoorn om het signaal verzamelen te blazen. Deze scene is ook te zien in de film A Bridge Too Far. Op zondag 17 april vertelt drs. Robert Voskuil tijdens een lezing uitgebreid over het leven van Frost. Voskuil heeft een zeer brede kennis over de Slag om Arnhem en heeft Frost meerdere keren ontmoet.
Wanneer: zondag 17 april van 13:30 tot ongeveer 14:15 uur
Entree: bijwonen van de lezing is gratis met entreeticket. Aanmelden is niet nodig, maar het aantal plaatsen is beperkt.

Tour langs de pronkstukken in het museum
Na de lezing kunnen bezoekers met gids een tour langs de pronkstukken van het museum maken. De gids begint de tour bij de jachthoorn van Frost en neemt de bezoekers mee op reis door de heftige strijd die hier gewoed heeft.
Wanneer: zondag 17 april van 14:30 tot ongeveer 15:30 uur
Entree: de tour is gratis met entreeticket. Aanmelden is niet nodig, maar het aantal plaatsen is beperkt.

Kinderactiviteit
Kinderen kunnen onder begeleiding hun eigen jachthoorn versieren nadat ze hebben kunnen luisteren naar het bijzondere verhaal over de jachthoorn van Frost.
Wanneer: woensdag 20 april tussen 12:00 en 16:00 uur
Entree : deze knutselactiviteit is gratis met entreeticket. Aanmelden is niet nodig.

Verhalen van ooggetuigen zijn goud waard
Ooggetuigen van de Slag om Arnhem delen hun ervaringen van toen met de bezoekers van nu. Steeds minder mensen kunnen deze heftige gebeurtenissen navertellen en daarom zijn deze verhalen goud waard.
Wanneer: vrijdag 23 april van 13:30 tot ongeveer 14:30 uur
Entree: het ooggetuige verhaal is gratis bij te wonen met entreeticket. Aanmelden is niet nodig, maar het aantal plaatsen is beperkt.

Gebruikte bron(nen)