TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Historisch Weekend Bunker Museum IJmuiden 2016

In samenwerking met verschillende re-enactment verenigingen, zal het Bunker Museum IJmuiden, het museumterrein gedurende het weekend van 4 en 5 juni 2016 terug laten gaan naar de bezettingstijd en de bevrijding van IJmuiden. Het voormalige Duitse Widerstandsnest 81, waarin het Bunker Museum IJmuiden gelegen is, zal in het weekend weer een Duitse bezetting krijgen. Ook zullen er geallieerde militairen uitgebeeld worden , die ondersteund worden door het verzet.

De Re-enactors tonen het dagelijks leven in militaire dienst en hoe het verzet ten werk ging in Nederland. Elders op het terrein tonen zij u hun uitrusting en vele andere militaire zaken. Door middel van (schiet)demonstraties zullen u militaire tactieken getoond worden. Ook zal er op zaterdag en op zondag twee keer per dag een kleine battle demonstratie plaats gaan vinden.

Het Bunker Museum IJmuiden zal zo op een passende en educatieve wijze een stukje geschiedschrijving in beeld brengen. Het evenement vindt plaats op het terrein van het Bunker Museum IJmuiden, aan de Badweg in IJmuiden.

Entree: Volwassenen Ä 5,=, kinderen & veteranenpashouders Ä 2,50, Donateurs: gratis

Gebruikte bron(nen)