Zomeractiviteiten in het Airborne Museum

In de zomervakantie is er veel te beleven in het Airborne Museum. Bezoekers kunnen het museum ontdekken met gids, luisteren naar de bijzondere verhalen van ooggetuigen, kinderen kunnen hun creativiteit kwijt tijdens de knutselworkshops en aan de hand van leuke opdrachten door het museum komen kinderen alles te weten over een schenking die momenteel te zien is.

Museumtour met gids
Op zaterdag kunnen bezoekers zich met een gids laten terugvoeren in de tijd en luisteren naar bijzondere verhalen van soldaten en burgers. Bezoekers kunnen zich vooraf aanmelden via boekingen@airbornemuseum.nl om zeker te zijn van een plek.

Wanneer: zaterdag 16, 23, 30 juli en 6, 13, 20, 27 augustus en 3 september om 13.30 uur
Entree: entreeticket + € 3

Wat zou jij onder de vloer verstoppen?
In de Tweede Wereldoorlog werden spullen vaak verstopt onder de vloer. Tijdens verbouwingen worden nog regelmatig vloervondsten ontdekt. Een van deze vloervondsten uit het tuinmanshuis van landgoed ‘De Hemelsche Berg’ is nu te zien in de aanwinstvitrine van het museum. Kinderen kunnen aan de hand van een speciale route door het museum allerlei vragen beantwoorden en daarmee van alles te weten komen over vloervondsten, maar ook over henzelf. Want wat zouden zij in oorlogstijd verstoppen onder de vloer en waarom?

Wanneer: deze route is dagelijks op eigen gelegenheid te volgen
Entree: gratis in combinatie met een entreeticket

Workshop voor kinderen
Kinderen kunnen creatief aan de slag in het museum (bij mooi weer is de activiteit buiten). Van zweefvliegtuig bouwen tot vriendschapsarmband knutselen.

Wanneer: woensdag 13, 20, 27 juli en 3, 10, 17, 24, 31 augustus tussen 13.00 en 16.00 uur
Entree: entreeticket + € 1

Verhalenstoel
Hoe was het om als kind de Tweede Wereldoorlog mee te maken? Wat heeft de meeste indruk gemaakt en welke invloed heeft het op je verdere leven? Mensen die de Slag om Arnhem aan den lijve hebben ondervonden vertellen hun verhaal. Vanuit het perspectief van het kind dat ze in de jaren 40 waren, worden de gebeurtenissen gedurende de bezetting, tijdens de evacuatie en na de bevrijding verteld. Bezoekers kunnen in de Hall of Fame van het museum luisteren naar deze indrukwekkende verhalen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Wanneer: vrijdag 15, 22, 29 juli en 5, 12, 19, 26 augustus en vrijdag 2 september om 11.00 uur
Entree: gratis in combinatie met entreeticket.

Afternoon tea
Geniet van een heerlijke Britse traditie op de veranda van het Airborne Museum. Deze traditie stamt al uit 1840 en ook gedurende de Eerste én de Tweede Wereldoorlog werd door militairen thee gedronken om het gemeenschapsgevoel te waarborgen en rustmomenten in te lassen.

Wanneer: zondag 31 juli & zondag 28 augustus vanaf 14.00 uur
Kijk voor meer informatie over aanmelden en prijzen op airbornemuseum.nl/afternoontea

Op speurtocht rond of in het museum
Families met kinderen kunnen met elkaar op onderzoek uitgaan in park Hartenstein of in het museum. Door samenwerken komen ze alles te weten over de Slag om Arnhem.

Wanneer: de binnen- en buitenspeurtocht is dagelijks op eigen gelegenheid te volgen
Entree: gratis in combinatie met een entreeticket

Kijk op airbornemuseum.nl/zomervakantie voor het uitgebreide zomervakantieprogramma.

Gebruikte bron(nen)