TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Loop de laatste etappe van het Westerborkpad met gids

Zaterdag 10 september 2016 organiseert het Herinneringscentrum Kamp Westerbork een wandeling die langs de laatste etappe van het Westerborkpad voert. De route begint bij het voormalige station in Hooghalen, waar de wandelaars met een pendelbus afgezet worden en eindigt bij het monument De Tekens, aan het begin van het kampterrein. Wandelaars kunnen onderweg luisteren naar verhalen, verteld door een gids van Kamp Westerbork.

De verhalen horen bij historische locaties langs het Westerborkpad, de lange afstandswandeling van de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam naar kamp Westerbork. Dit is de route die duizenden Joden in de Tweede Wereldoorlog per trein moesten afleggen op weg naar kamp Westerbork. De Westerborkpad wandeling loopt over het laatste deel van deze route. Het volledige WesterborkLuisterpad is online te beluisteren via de WBLP app.

Tijdens de wandeling zal op een aantal plaatsen worden stilgestaan bij sporen van kamp Westerbork. Aan het einde van het Westerborkpad kunnen wandelaars zich aansluiten bij de rondleiding van 14.00 uur over het kampterrein. Op het kampterrein laten luisterpalen fragmenten uit Philip Mechanicus – In Depot horen, ingesproken door Dirk Mulder, directeur van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Wandelaars die terug willen naar het museum kunnen gebruik maken van de bus.

Vanaf 10.30 uur staat er koffie en thee klaar in het museum van Kamp Westerbork. Om 10.50 uur vertrekt de pendelbus naar het startpunt van de wandeling. Om ongeveer 13.30 uur arriveren de wandelaars op het kampterrein.

Deelnemers kunnen zich uiterlijk tot 9 september inschrijven via info@kampwesterbork.nl. Kosten voor deelname: € 4,50 (inclusief koffie, thee en gebruik van de bus).

Gebruikte bron(nen)