Lezingenmiddag Luuk Wilmering en Paul Jan Nelissen in Fort bij Vijfhuizen

Op zondag 20 november organiseert Fort bij Vijfhuizen een lezingenmiddag met kunstenaar Luuk Wilmering en scenarioschrijver Paul Jan Nelissen ter gelegenheid van Wilmerings tentoonstelling Nagekomen Oorlogsberichten, tot en met 11 december te zien in het Fort.Wilmering en Nelissen vertellen over hun gedeelde fascinatie voor het oorlogsverleden in Nederlands-IndiŽ en hoe zij dit, ieder op hun eigen wijze, verwerken. Luuk Wilmering toont dit aan hand van zijn zeer persoonlijke installatie Nagekomen Oorlogsberichten en Paul Jan Nelissen in het niet verfilmde scenario over Kapitein Westerling. Zippora Elders, Artistiek Directeur van het Fort bij Vijfhuizen, introduceert om 15:00 uur beide sprekers. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen.

Nagekomen Oorlogsberichten is een persoonlijke installatie van de Haarlemse kunstenaar Luuk Wilmering. Aan de hand van onderzoek en documentatie reconstrueert hij het militaire verleden van zijn vader, die zowel in het Haarlemse verzet als in Nederlands-IndiŽ actief was. In zijn lezing licht Wilmering persoonlijke herinneringen toe die in de tentoonstelling zijn verwerkt. Paul Jan Nelissen is scenarioschrijver voor film en televisie. Hij schreef onder andere het scenario voor de films Oorlogswinter en Van God los. Voor dit laatste scenario won hij een Gouden Kalf. Zijn lezing gaat over de totstandkoming van een tot op heden niet verfilmd scenario over Kapitein Westerling. Westerling was commandant van het Depot Speciale Troepen, een commando-eenheid met militairen uit zowel Nederland als Nederlands-IndiŽ en gespecialiseerd in contraterreur.

Voor of na de lezing is het mogelijk de tentoonstelling Nagekomen Oorlogsberichten te bezoeken in het Fort. Het lezing-programma is van 15.00 tot 17.00 uur.

Toegangskaarten voor het bijwonen van de lezingen worden verkocht aan de balie bij de ingang van het Fort. Prijs is Ä 2,50 per persoon, exclusief toegang tot de tentoonstelling. Reserveren is mogelijk via info@kunstfort.nl

Gebruikte bron(nen)