TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Nieuwe tentoonstelling Oorlogsmuseum Overloon

Het duurde even voordat we een bezoek konden brengen aan de nieuwe tentoonstelling van het Oorlogsmuseum Overloon, maar vandaag was het zo ver. Het museum heeft een grondige verbouwing doorgemaakt en het oude documentatiecentrum compleet vervangen door de nieuwe tentoonstelling 'Nederland in de Tweede Wereldoorlog'. Voor wie het oude documentatiecentrum kent is dit een complete verandering. De nieuwe tentoonstelling is in alles het tegenovergestelde van wat er was. Ruim opgezet, licht, overzichtelijk en interactief. Eigenlijk alles wat het oude documentatiecentrum niet had. De beste onderdelen zijn overgenomen en deels aangevuld met de collectie van het voormalige Achterhoeks Museum 1940-1945.



Is alles dan fantastisch en geweldig in Overloon? Uiteraard zijn er ook kantekeningen te plaatsen. Er zitten nog een paar kleine kinderziektes in de tentoonstelling, maar het museum geeft aan dat daar al aan gewerkt wordt. Verder is de ingang nu verplaatst en moet je wel heel goed opletten dat je bepaalde delen van het museum niet overslaat. Blockbuster (waar je een bombardement kunt ervaren), de wisseltentoonstellingen en de schitterende Fallschirmjäger-tentoonstelling liggen nu wel erg ver uit de richting. Het oude documentatiecentrum is compleet afgeschermt, wat uiteraard logisch is, hierdoor is helaas ook de kapel niet meer bereikbaar. De geïnteresseerden in wapens zullen het ook zonder de wapenkamer moeten stellen.

Al met al is de nieuwe tentoonstelling een schitterende aanvulling voor het museum en we dat het museum zo blijft innoveren!





Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 20-11-2016 21:46:16