Kerstvakantie activiteiten in het Airborne Museum

In de kerstvakantie is het Airborne Museum met uitzondering van Eerste Kerstdag en 1 januari dagelijks geopend en er worden extra activiteiten georganiseerd.

Ooggetuigen vertellen
Hoe was het om als kind de Tweede Wereldoorlog mee te maken? Wat heeft de meeste indruk gemaakt en hoe vierde je kerst tijdens de oorlog? Mensen die de Slag om Arnhem aan den lijve hebben ondervonden vertellen hun verhaal. Vanuit het perspectief van het kind dat ze in de jaren 40 waren.
Wanneer: zaterdag 24 december en zaterdag 7 januari van 13:30 – 14:15 uur
Entree: bijwonen ‘Ooggetuigen vertellen’ is gratis met entreeticket
Aanmelden is niet nodig
Christmas tea op Tweede Kerstdag
De afternoon tea is een typisch Britse traditie die stamt uit 1840 toen Hertogin Anna van Bedford het initiatief nam voor een afternoon tea. Thee werd door Britse militairen gedurende de Eerste én de Tweede Wereldoorlog gedronken om het gemeenschapsgevoel te waarborgen en rustmomenten in te lassen. Op 26 december kunnen bezoekers (die gereserveerd hebben) vanaf 12:30 uur genieten van een heerlijke afternoon tea in de historische zaal van het museum. Men wordt ontvangen met een glaasje prosecco om vervolgens te genieten van homemade verse sandwiches, scones met jam & clotted cream en nog veel meer zoete en hartige hapjes.
Wanneer: maandag 26 december vanaf 12:30 uur
Prijs: volwassenen € 29,95, kinderen € 14,95, volwassenen met museumkaart € 24,95 (inclusief entree)
Aanmelden: uiterlijk donderdag 22 december via aanmelding@airbornemuseum.nl of na 22 december telefonisch via (06) 20437744
Meer info: www.airbornemuseum.nl/afternoontea


Workshops voor kinderen
Workshop Paracord armbandjes maken
Tijdens deze workshop kunnen kinderen een stoere paracord armband maken. Deze armbanden zijn gemaakt van zogenaamd paracord. Dit supersterke touw wordt gebruikt bij outdoor en parachutespringen. Men kan kiezen uit verschillende modellen en kleuren.
Wanneer: woensdag 28 december tussen 11:00 en 16:00 uur
Prijs: € 7,50 + entreekaartje
Aanmelden is niet nodig


Workshop Zweefvliegtuigjes bouwen
Tijdens deze workshop gaan kinderen een zweefvliegtuigje knutselen in het museum.
Wanneer: vrijdag 30 december tussen 13:30 en 16:00 uur
Prijs: € 1 + entreekaartje
Aanmelden is niet nodig


Workshop jachthoorntje maken
In 1944 had luitenant-kolonel John Frost tijdens Operatie Market Garden (17 september) de opdracht om met het tweede bataljon van de Eerste Britse Luchtlandingsbrigade een of meerdere bruggen over de Rijn bij Arnhem te veroveren. Onmiddellijk na de landing op de Renkumse heide, gebruikte Frost de jachthoorn om het signaal 'verzamelen' te blazen. Tijdens deze workshop gaan kinderen een jachthoorn maken en versieren.
Wanneer: woensdag 4 januari tussen 11:00 en 16:00 uur
Prijs: € 2,50 + entreeticket
Aanmelden is niet nodig


Spannende speurtocht
Leer tijdens een spannende speurtocht aan de hand van allerlei objecten in het koffertje de verhalen kennen van soldaten en burgers.
Wanneer: zaterdag 7 januari tussen 11:00 en 16:00 uur
Prijs: € 1 + entreeticket

Gebruikte bron(nen)