Opening tentoonstelling en boekpresentatie in Airborne Museum

Op 26 januari 2017 is de tentoonstelling Moederliefde. Ella en Audrey in het Airborne Museum geopend ťn is de roman Het geheim van Audrey H., van auteur Miriam Guensberg gepresenteerd. Dit gebeurde in aanwezigheid van bijzondere gasten.Luca Dotti
De expositie Moederliefde. Ella en Audrey werd in aanwezigheid van Luca Dotti, de zoon van de wereldberoemde filmster Audrey Hepburn, en zijn zoon geopend. Dotti vindt de expositie van groot belang om zijn moeder goed te kunnen begrijpen.
Moederliefde. Ella en Audrey is in nauwe samenwerking met de zoons van Audrey Hepburn, Sean Hepburn Ferrer en Luca Dotti, tot stand gekomen. Zij hebben niet eerder vertoond beeld, waaronder bijzondere jeugdfotoís en kindertekeningen van hun moeder en persoonlijke objecten van hun moeder en grootmoeder, in bruikleen gegeven. Het Airborne Museum is bijzonder trots deze beelden en objecten aan publiek te kunnen tonen en vereerd dit verhaal te mogen vertellen.

Paul van Vliet
Het eerste exemplaar van de roman Het geheim van Audrey H. werd door de auteur Miriam Guensberg overhandigd aan Paul van Vliet. Als ambassadeur van Unicef heeft hij Audrey Hepburn meerdere malen ontmoet en hij deelde mooie herinneringen aan haar met het publiek. Veel mensen herinneren Audrey niet alleen als de wereldberoemde filmster, maar ook als de vrouw die namens UNICEF opkwam voor kinderen in de hele wereld.

Expositie
De expositie gaat over het leven van Audrey Hepburn en haar moeder Ella van Heemstra tijdens de Tweede Wereldoorlog in Arnhem. Het laat zien hoe een Nederlandse moeder probeerde een moreel kompas te vinden in een chaotische wereld, maar ook hoe zij zich liet leiden door soms opportunistische drijfveren, om zo haar dochter kansen te bieden die zijzelf nooit heeft gehad. Moederliefde. Ella en Audrey is van 27 januari tot en met 20 augustus te zien in het Airborne Museum.

Roman
Miriam Guensberg (auteur van o.a. Poolse tranen en Ooit) liet zich door het onderzoek van het museum inspireren tot het schrijven van Het geheim van Audrey H., een roman die deels gebaseerd is op historische feiten. Het boek vertelt over een jeugd-idylle, over de verschrikkingen van de oorlog en de problematische familieomstandigheden die Audrey Hepburn hebben gevormd. De roman Het geheim van Audrey H. verschijnt bij Uitgeverij De Kring en is vanaf 27 januari 2017 te koop bij de boekhandel voor Ä 18,50.

Gebruikte bron(nen)