Bezoek het CRASH Radio Weekend op 25 en 26 februari 2017

Dit nieuwe evenement wordt voor de eerste keer gehouden in het Luchtoorlog- en Verzetsmuseum CRASH ’40-’45. Het gehele weekend staat in het teken van de Airfield Control Tower in het museum en er worden demonstraties gehouden met onder andere vliegtuigapparatuur uit de Tweede Wereldoorlog, zoals de radio’s die gebruikt werden in de Engelse Lancaster bommenwerper; de T 1154 / R 1155 en de TR 1196 Pilot’s radio. Daarnaast is er op zaterdagmiddag om 13.00 uur een speciale lezing over de ‘Stories of War’, door Amerikaanse onderzoekster Jennifer Holik.

Het CRASH Radio Weekend vindt geheel binnen de muren van het museum plaats. Naast de demo’s worden er ook live-verbindingen gemaakt. Zendamateurs kunnen ook verbinding maken met de radiokamer van het museum op: 3705 kHz AM, 7073 kHz LSB, 50.4 MHz FM en 145.4 MHz FM. Ook is er een ‚‘tafeltjesverkoop‘, waar zendamateurs Tweede Wereldoorlog radio’s en/of onderdelen kunnen aanbieden. Door het museum wordt al vele jaren in de maand mei ook een radioweekend gehouden, de zogenaamde velddagen. Deze wintereditie biedt de bezoekers extra gelegenheid om nader kennis te maken met de radiowereld in WO2. Het gehele museum is op beide dagen geopend.

Lezing
Op zaterdagmiddag om 13.00 uur is er een lezing door de Amerikaanse onderzoekster en schrijfster Jennifer Holik. Ze was al eerder bij ons te gast en zij zal ditmaal een presentatie geven over en n.a.v. haar boek ‘ Faces of War‘ waarin zij beschrijft hoe onderzoekers de verhalen van soldaten en gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog kunnen traceren. Ze zal een heldere uitleg geven waarbij de uitgebreide, goed gedocumenteerde uitleg terug is te vinden in haar boek. Enkele van haar boeken zijn op deze dag ook te koop in het museum en kunnen door haar gesigneerd worden. Het bijwonen van de lezing is gratis bij een bezoek aan museum.

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum 40-45, gevestigd in het Fort bij Aalsmeer, Aalsmeerderdijk 460 te Aalsmeerderbrug. Het museum is geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Toegang tot het museum is € 3.50 voor volwassenen, kinderen ouder dan 12 jaar € 1,50, donateurs en veteranen hebben gratis toegang. Entree tot de lezing is gratis.

Gebruikte bron(nen)