TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fotoverslag Opening 'Airborne at the Bridge'

Op 30 Maart 2017 is het informatiecentrum Airborne at the Bridge op een nieuwe locatie heropend. Bij de feestelijke opening waren 3 Arnhem veteranen aanwezig: Arthur Letchford, David Whiteman en Geoff Roberts. Arthur is een van de weinige veteranen die tijdens de Slag om Arnhem de brug heeft bereikt en op deze locatie heeft gevochten.

Het informatiecentrum, dat een dependance van het Airbornemuseum in Oosterbeek is, was eerder ondergebracht in een gebouw vlak bij de brug. Het nieuwe onderkomen staat iets verder van de brug af. Met fenomenaal uitzicht op de wereldberoemde John Frostbrug vertelt Airborne at the Bridge de persoonlijke verhalen van de Britse luitenant John Grayburn, de Duitse Hauptsturmführer Viktor Eberhard Gräbner en de Nederlandse kapitein Jacob Groenewoud die op deze plek vochten en sneuvelden tijdens de Slag om Arnhem in september 1944.







De veteranen konden voor het officiële programma al een kijkje nemen in het informatiecentrum.





Het officiële gedeelte van het programma werd ingeluid met fly-by's door 2 Harvards van de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht.








Met het loslaten van enkele duiven werd het informatiecentrum open verklaard.


Gebruikte bron(nen)