TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Nieuw boek Kevin Prenger over SS-rechter Konrad Morgen

Na ‘Oorlogszone Zoo’ en ‘De boodschapper uit de hel’ is nu het derde boek van STIWOT-medewerker Kevin Prenger verschenen. De titel is ‘Een rechter in Auschwitz’ en het boek vertelt het verhaal van SS-rechter Konrad Morgen en zijn strijd tegen corruptie en ‘illegale’ moorden in de concentratiekampen.In het najaar van 1943 bezoekt SS-rechter Konrad Morgen concentratiekamp Auschwitz. Aanleiding is een vanuit het kamp verzonden pakketje met goudklompen, dat door de douane is onderschept. In het kamp ontdekt hij dat deze smokkelzaak het topje van de ijsberg is: kampbewakers maken zich massaal schuldig aan diefstal en corruptie. En dat is nog niet alles, want Morgen constateert ook dat stafleden zonder officiële toestemming gevangenen vermoorden.

Terwijl in de gaskamers van nazi-Duitsland miljoenen Joden vermoord worden, houdt Konrad Morgen zich bezig met het verzamelen van bewijs van “illegale moorden”. Behalve Auschwitz bezoekt hij ook andere kampen, zoals Buchenwald, waar hij kampcommandant Karl Koch en diens sadistische echtgenote Ilse laat arresteren. De beruchte commandant wordt uiteindelijk door een SS-rechtbank ter dood veroordeeld.

Het juridische onderzoek van Konrad Morgen toont hoe in nazi-Duitsland het onderscheid tussen recht en onrecht vervaagde. Maar wat zijn de persoonlijke beweegredenen van de SS’er om zijn collega’s voor het gerecht te brengen?

Kortingsactie STIWOT
Het boek is verkrijgbaar voor 21,50 euro in de (online) boekhandel. Medewerkers en donateurs van STIWOT kunnen via prengerbooks@gmail.com het boek bestellen voor 17,50 inclusief verzendkosten.

Een rechter in Auschwitz
SS-rechter Konrad Morgen en zijn strijd tegen corruptie en ‘illegale’ moorden in de concentratiekamp
ISBN: 9789402154825
Meer informatie over dit boek
Bestel nu bij Bol.com
Een rechter in Auschwitz

Gebruikte bron(nen)