TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Kranslegging gevallen Spoorwegmedewerkers 2017

  Op 4 mei woonden ongeveer 500 mensen de herdenking bij van de spoorwegmedewerkers die in Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Zij deden dit samen met Roger van Boxtel (president-directeur NS), Gerard Wold (Centrale Ondernemingsraad NS), Hans van Leeuwen (CFO ProRail), Maarten Pijnacker Hordijk (Ondernemingsraad ProRail), Jan Sletterink (voorzitter Bond van Gepensioneerd Vervoerspersoneel) en Hans Housmans, bestuurslid van de BGV, die kransen legden namens NS, ProRail en BGV.

  Nabestaanden, belangstellenden en een schoolklas van basisschool De Spits uit Lunetten waren bij de plechtigheid. Collega’s van NS en ProRail onderbraken hun werk of kwamen speciaal voor deze gelegenheid naar Utrecht. Nicole van Vark, oud-NS’er en lid van het NS Harmonieorkest gaf met haar trompet het taptoesignaal voor de 2 minuten stilte.

  Literatuurhistoricus Nop Maas las een indrukwekkend fragment voor uit het oorlogsdagboek van dichteres Hanny Michaelis. Dit dagboek ‘De wereld waar ik buiten sta, oorlogsdagboek 1942-1945’ is onlangs verschenen bij uitgeverij Van Oorschot. Een gedicht van Hanny Michaelis is ook te lezen in de nieuwe stationshal van Utrecht Centraal aan de Jaarbeurszijde.  Literatuurhistoricus Nop Maas las een indrukwekkend fragment voor uit het oorlogsdagboek van dichteres Hanny Michaelis. Dit dagboek ‘De wereld waar ik buiten sta, oorlogsdagboek 1942-1945’ is onlangs verschenen bij uitgeverij Van Oorschot. Een gedicht van Hanny Michaelis is ook te lezen in de nieuwe stationshal van Utrecht Centraal aan de Jaarbeurszijde.
  Kransdragers en erewacht namens NS: Silvia Vendrig, Lukas Suitela, Leen Korstanje, Mirjam Huet-Lindeman, Jan Vis, Vera Janssen, Leo van Buren, Dennis van Ommeren. Kransdragers en erewacht namens ProRail: Frits Kierkels, Erny Hermans, Jo Martens, Adrie Berg.
  Ook werd een bloemstuk gelegd namens Trainbow, het netwerk dat voor Gay's, Lesbians, Bisexuals, en Transgenders die werkzaam zijn binnen de Spoorbranche in Nederland.


  Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT, Liesbeth Vrieze + www.ns.nl
  • Gepubliceerd op: 04-05-2017 21:18:11