TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Geluidsfragmenten op Go2War2.nl

Onlangs kwam onze vaste filmrecensent, Sébastien Roosens, met het idee om geluidsfragmenten toe te voegen aan Go2War2. Wij vonden dit een zeer interessant idee en na overleg hebben we besloten om gedurende een testperiode een aantal geluidsfragmenten toe te voegen aan onze website.

Voorlopig zullen de geluidsfragmenten opnames zijn van belangrijke toespraken van prominente personen uit de Tweede Wereldoorlog. Elk geluidsfragment wordt ondersteund met de oorspronkelijke tekst en een vertaling van de tekst. Indien noodzakelijk hebben we bovendien een toelichting geplaatst bij de tekst.

Vanaf vandaag kunt u de volgende geluidsfragmenten beluisteren op Go2War2.nl:

Regeringsverklaring Churchill (13-05-1940)
De eerste toespraak van Churchill al Britse premier met het zeer beroemde “Blood, Toil, Tears and Sweat”-citaat.

(Link)

Toespraak Roosevelt na Pearl Harbor (08-12-1941)
De toespraak die de Amerikaanse president hield voor het Amerikaanse Congres na de Japanse aanval op Pearl Harbor.

(Link)

Toespraak Himmler in Poznan (04-10-1943)
Unieke toespraak waarin Reichsführer-SS Heinrich - tegen zijn gewoonte in - expliciete toespelingen maakt op de Endlösung, de fysieke vernietiging van de Europese joden.

(Link)

Wanneer deze geluidsfragmenten een succes blijken te zijn, zullen wij dit onderdeel graag verder tot ontwikkeling brengen. Om het succes te kunnen beoordelen zullen we onder andere een poll openen op Go2War2 en een topic hierover plaatsen op het forum. Reacties over de geluidsfragmenten kunt u ook altijd aan ons toezenden via het contactformulier.

Wij hopen dat u deze nieuwe toevoeging aan Go2War2 interessant vindt en hopelijk kunnen wij spoedig dit onderdeel verder tot ontwikkeling brengen!

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 08-06-2005 00:00:00