S.I. Publicaties publiceert nieuw boek over 'Beutewaffen'

Begin september 2017 verschijnt bij uitgeverij S.I. Publicaties deel IX van de Propaganda Photo Series: de Engelstalige uitgave Captured Ams (Beutewaffen), over het gebruik van buitgemaakte wapens door het Duitse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog.Ondanks de spectaculaire successen in de eerste oorlogsjaren, gingen Hitlerís legers de oorlog in met een groot tekort aan wapens en ander materieel; dat soms opliep tot meer dan 50% van de organieke uitrusting. Om de strijdkrachten toch van het noodzakelijke materieel te voorzien, werd steeds vaker van buitgemaakte wapens en ander buitenlands militair materiaal gebruik gemaakt.

Dit boek is de eerste publicatie waarin het gebruik van buitgemaakte draagbare wapens gedetailleerd wordt beschreven en afgebeeld en het belang van de wapenindustrie in de bezette landen wordt aangetoond: niet minder dan de helft van de 40 miljoen draagbare wapens die tijdens Tweede Wereldoorlog aan het Duitse leger, zijn hulptroepen, bondgenoten en de Volkssturm werden geleverd, was van buitenlandse oorsprong!

Na een inleiding over de methode waarmee het buitgemaakte materiaal werd gecatalogiseerd en ingedeeld (met het meest complete overzicht van de Kennblštter Fremden Geršts dat ooit werd gepubliceerd), volgen een twaalftal hoofdstukken waarin het gebruik van buitgemaakte wapens uit BelgiŽ, Frankrijk, Griekenland, Groot-BritanniŽ, ItaliŽ, JoegoslaviŽ, Nederland, Noorwegen, Polen, de Sovjet-Unie, Tsjechoslowakije en de Verenigde Staten wordt afgebeeld en beschreven.

Het boek telt 152 pagina's en circa 150 illustraties en is te bestellen bij de uitgeverij of in de (online) boekhandel (ISBN 9789078521068).

Captured Arms (Beutewaffen)
ISBN: 9789078521068
Meer informatie over dit boek
Bestel nu bij Bol.com
Captured Arms (Beutewaffen)

Gebruikte bron(nen)