TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Reconstructie Fokker D-21 jachtvliegtuig te zien op de Fokker Fair 2017

Aalsmeerderbrug - De “Nachtwacht” van museum Luchtoorlog- en Verzetsmuseum CRASH ’40-’45, een gedeeltelijke reconstructie van een Fokker D-21 jachtvliegtuig nr. 229, is tijdelijk te zien in de expositie op de Fokker Fair 2017 die in Hoofddorp wordt gehouden op zondag 17 september.

Met dit vliegtuig overleefde Sergeant vlieger Koos Roos ternauwernood op 11 mei 1940 een luchtgevecht. Het toestel crashte bij Nieuwkoop. Dit is één van de vele verhalen, die het Luchtoorlog- en Verzetsmuseum CRASH ’40-’45 tot leven brengt aan de hand van de restanten van in en rond de Haarlemmermeer neergestorte vliegtuigen in de Tweede Wereldoorlog.

Het Fokker D21 jachtvliegtuig was één van de 4 Fokker vliegtuigtypes die in bescheiden aantallen werd gebouwd voor het Nederlandse militaire luchtwapen als antwoord op de Duitse herbewapening. De Fokker Fair 2017 is te bezoeken op zondag 17 september van 11.00-17.30 uur in MBO College Airport; Opaallaan 25 in Hoofddorp. De locatie is prima te bereiken per auto en per openbaar vervoer (bus vanaf het station)

Voor bezoekers aan het museum betekent dit dat de Fokker D-21 tijdens de Open Monumentendagen op 9 en 10 september nog te bewonderen is en daarna pas weer op 23 september wanneer het jaarlijkse evenement ‘Red Ball Express’ plaats vind bij het museum.

Gebruikte bron(nen)