TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kinderlezing: ‘Hoe werkt een vliegtuig?' op zaterdag 21 oktober 2017

Aalsmeerderbrug - Het Luchtoorlog- en Verzetsmuseum CRASH ’40-’45 heeft oktober uitgeroepen tot Kindermaand. Op zaterdag 21 oktober a.s. vindt in dit kader in het museum een kinderlezing plaats waarbij zij leren hoe een vliegtuig werkt en wat daarvoor allemaal nodig is.



Wat doet de vleugel van het vliegtuig? Hoe wordt het vliegtuig bestuurd? Hoe kan men een licht vliegtuig bouwen terwijl het toch heel sterk is? Deze en andere vragen worden op de kinderlezing beantwoord. Daarna kunnen de kinderen aan de hand van zelf gevouwen vliegtuigjes zien hoe je een vliegtuig kunt besturen.

Het museum zelf biedt heel veel materiaal waarin de werking van een vliegtuig te herkennen is. In de speciale rondleiding gaan we daar naar op zoek en daarbij wordt de mooie Spitfire, het Engelse jachtvliegtuig, van het museum zeker niet overgeslagen.

Het programma is alleen voor kinderen. Maar hun ouders kunnen natuurlijk ondertussen in het museum rondkijken! De lezing wordt twee maal gehouden. De eerste begint om 11.00 uur, gevolgd door de tweede om 14.00 uur

Het museum is geopend op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur en gevestigd aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug. Toegang tot het museum kost € 3,50 voor volwassenen, vanaf 12 jaar 1.50 en is dus in oktober gratis voor kinderen tot 12 jaar. Veteranen en donateurs hebben gratis toegang.

Gebruikte bron(nen)