'Oorlogszone Zoo' vertaald in het Engels

Het boek, ĎOorlogszone zooí, geschreven door STIWOT-medewerker Kevin Prenger, is vertaald in het Engels, getiteld ĎWar Zone Zooí. Het vertelt de geschiedenis van de Berlijnse dierentuin tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het boek is verkrijgbaar op Amazon, als paperback of als e-book.

Mei 1945. Aan de oorlog in Europa was een einde gekomen. Geallieerde bombardementen en huis-aan-huis-gevechten tussen de Wehrmacht en het Rode Leger hadden Berlijn veranderd in een ruÔne.

Ook de imposante 19e-eeuwse dierentuin aan de rand van park Tiergarten had zwaar geleden onder het oorlogsgeweld. Vele uit koers geraakte bommen waren er neergekomen. Gedurende de Slag om Berlijn veranderde de zoo in een slagveld, toen tanks en granaten er hun verwoestende werking uitoefenden.

Het terrein van de eens zo druk bezochte topattractie was verworden tot een huiveringwekkend kraterlandschap. Overal lagen dode soldaten en karkassen van dieren. Nog geen 100 van de ongeveer 3.500 dieren overleefden.
"Oorlogszone Zoo" vertelt de aangrijpende geschiedenis van de Berlijnse dierentuin en zijn medewerkers en dieren in oorlogstijd. Ook de ontstaansgeschiedenis en wederopbouw komen aan bod.

Dit is het verhaal over hoe geweld en dictatuur de Berlijnse zoo zijn onschuld deden verliezen. Maar ook een verhaal over dierenliefde, menselijke overlevingskracht en de herrijzenis van het historische en maatschappelijke icoon dat de Berlijnse dierentuin nog steeds is.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Amazon
  • Gepubliceerd op: 13-05-2018 20:00:33