Filmpresentatie 19 mei over en met Nico Borgman in CRASH '40-'45

CRASH Luchtoorlog – en Verzetsmuseum ’40-’45 vertoont op zaterdag
19 mei 2018 een film over de herinneringen van Nico Borgman aan de oorlog in Aalsmeer. Dit is een éénmalige filmvertoning.


Aalsmeerderbrug. In het nationale Jaar van Verzet 2018 wordt in het CRASH Luchtoorlog –en Verzetsmuseum ’40-’45 een film vertoond waarin Nico Borgman ons vanuit zijn herinnering meevoert langs locaties in Aalsmeer die in de Tweede Wereldoorlog belangrijk waren binnen het verzet. De heer Borgman, 87 jaar, stamt uit een verzetsgezin en zijn ouderlijk huis was in de oorlog een doorgangshuis voor o.a. joodse vluchtelingen. Zijn ouders ontvingen na de oorlog van Prins Bernhard het Verzetskruis.

In de film vertelt oud-wethouder Nico Borgman hoe hij als jongetje de oorlog heeft beleefd, wat hij thuis allemaal zag omdat zijn ouders onderduikers hielpen en hoe bang hij was toen de Duitsers het huis van zijn ouders doorzochten. Als jongen hield hij zich bezig met vreedzaam verzet en zorgde voor geld, eten en onderduikadressen.

De voorstelling wordt bijgewoond door de heer Jop Kluis, wethouder Cultuur van de gemeente Aalsmeer en begint om 13:00 uur en duurt ca. 45 minuten.

Na afloop is er gelegenheid tot vragen stellen aan de heer Borgman.

De toegangsprijs tot het CRASH-museum is € 3,50 voor volwassenen, € 1.50 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. CRASH donateurs hebben gratis toegang, evenals veteranen met een veteranenpas.
Het museum is geopend op zaterdag 11.00 tot 16.00 uur. Groepsbezoeken zijn mogelijk op andere dagen op afspraak. Het CRASH museum is gevestigd aan de Aalsmeerderdijk 460, 1436 BM Aalsmeerderbrug.

Voor meer informatie over de collectie van het museum en het werk van de CRASH Luchtoorlog – en Verzetsmuseum ’40-’45 kijk op de website www.crash40-45.nl. op Instagram of de facebookpagina

Gebruikte bron(nen)