Spitfiredag op zaterdag 23 februari bij CRASH museum

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum í40-í45 organiseert op zaterdag 23 februari aanstaande de jaarlijkse Spitfiredag.

In 2003 kwam een reconstructie van de Spitfire met code 3W-S naar ons museum, zie foto van het transport, en is sindsdien een grote publiekstrekker binnen onze uitgebreide collectie. Bezoekers kunnen oog in oog staan met deze legende in onze Spitfirehal.

Onderdelen van een gecrashte Spitfire samen met veel fotomateriaal en documenten zijn in het museum te zien.
Kom alles te weten van de Australische piloot John Carmichael die uit zijn Spitfire moest springen, na zijn beschieting van een colonne voertuigen op de A4, omdat zijn vliegtuig motorschade opliep. Hij kwam veilig aan de grond en met hulp van het verzet kon hij onderduiken in Leimuiden.

Te zien zijn uiteraard de vaste tentoonstellingen en tijdelijke expositie rond de luchtoorlog, het verzet en het onderduiken in de Haarlemmermeer.

We hebben een boekenmarkt en verkoop van vliegtuigmodellen, waar zowel 2e hands als ook nieuwe exemplaren te koop zijn.

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum í40-í45 is geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur en is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug (nabij Rijsenhout). De toegang bedraagt Ä 5,00 voor volwassenen en Ä 2,00 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Donateurs van de stichting en veteranen hebben gratis toegang.

Gebruikte bron(nen)