The D-Day Darlings houden de geest van de oorlogstijd levend

Bekend van Britain's Got Talent 2018, The D-Day Darlings. 10 jaar geleden werd de groep opgericht door zangeres Katie Ashby. "Voor mij was het een openbaring", zegt Katie, "om te zien hoe deze liedjes mensen beÔnvloeden en hoe de melodie en de liedteksten zulke herinneringen oproepen. Dit maakte dat ik een carriŤre wilde opbouwen door tijdloze liedjes te zingen en herinneringen terug te brengen voor zoveel mensen."The D-Day Darlings werden een doorslaand succes. Hun missie is het levend houden van de geest van de oorlogstijd in het Verenigd Koninkrijk, zodat deze behouden blijft voor de nieuwe generatie.

Katie ging samenwerken met het Royal British Legion en zij en haar collegaís werden officiŽle fondsenwervers voor deze liefdadigheidsinstelling voor het Britse leger. Toen Dame Vera Lynn haar goedkeuring gaf aan het werk van de groep, was dat een grote eer voor The D-Day Darlings. Hun populariteit in het Verenigd Koninkrijk groeide. Katie: "Vera Lynn is mijn grootste inspiratie en ik wil haar erfenis muzikaal voortzetten en als vrouw die zo veel heeft bijgedragen tijdens de oorlog. Haar zegen hebben om dit te doen is gewoon overweldigend."

Het nieuwe debuutalbum "I'll Remember You" bevat oorlogsklassiekers uit zowel de Eerste als Tweede Wereldoorlog. "(There'll Be Bluebirds Over) The White Cliffs of Dover", "We'll Meet Again", "Dam Busters" en "Rule Brittania / Land Of Hope And Glory" zijn slechts enkele voorbeelden. De CD is te bestellen op Bol.com.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Han Smits
  • Gepubliceerd op: 23-03-2019 14:49:42