Winactie: Tweede Wereldoorlog-special van Historisch Nieuwsblad

Op 12 april 2019 lanceerde hťt toonaangevende geschiedenismagazine Historisch Nieuwsblad een niet te missen special voor elke geschiedenisliefhebber. Oorlogsjaren. Nederland in 1940-1945 is een exclusieve uitgave met de beste verhalen over Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Artikelen en rubrieken van gerenommeerde auteurs bieden een geheel nieuwe kijk op het populaire beeld van de bezettingsperiode in Nederland.Zo deed journalist en historicus Ad van Liempt als eerste uitgebreid onderzoek naar Nederlandse rechercheurs die jacht maakten op ondergedoken Joden. Economisch historicus Hein Klemann onthult dat de Nederlandse economie tijdens de bezetting lang niet zo slecht liep. En de mythe dat Mussert een gematigde fascist was die collaboreerde tegen wil en dank, wordt onderuitgehaald door de experts Edwin Klijn en Robin te Slaa.

Natuurlijk is er in Oorlogsjaren. Nederland in 1940-1945 ook uitgebreid aandacht voor het verzet. Samen met de toenmalige NIOD-directeur, Marjan Schwegman, maakte socioloog en biograaf Jolande Withuis zich in 2008 sterk voor een herwaardering van verzetshelden. Haar beschrijving van verzetsvrouw Marie-Anne Tellegen in de rubriek Mijn Held is te lezen in deze uitgave. Ook de persoonlijke verzetshelden van Gerdi Verbeet, Hans Blom en Barry Atsma komen aan bod. Verder biedt deze unieke special van Historisch Nieuwsblad een mooi overzicht van de meest bijzondere boeken en de beste films over de Tweede Wereldoorlog.

Oorlogsjaren: Nederland in 1940-1945 ligt vanaf 12 april 2019 in de winkels. Ook hier te bestellen.

WINACTIE: Onder de lezers van de STIWOT-nieuwsbrief mogen we van Historisch Nieuwsblad 5 exemplaren van deze speciale uitgave verloten. Wilt u kans maken, stuur dan een mailtje naar: winactie@tracesofwar.nl onder vermelding van ĎVerloting Historisch Nieuwsbladí en uw adres. Deelnemen kan tot en met 5 mei 2019. De winnaars ontvangen van ons een e-mail en krijgen het tijdschrift thuisgestuurd.

Gebruikte bron(nen)