TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Fotoverslag Oostwold Airshow

De tiende editie van de Oostwold Airshow werd gehouden tijdens de pinksterdagen van 2019. De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement met veel bezoekers. De show heeft een programma met voor elk wat wils, maar op 'Dutch Duxford' zijn de Warbirds de grote publiekstrekkers. Niet alleen uit de directe omgeving, maar vanuit heel Nederland en ver daarbuiten kwamen de gasten naar het kleine Groningse vliegveld om een show te zien met een programma waar zelfs Engelsen van onder de indruk zijn.

Op eerste pinksterdag werd de Take-Off Airshow gehouden met een wat compacter programma. De show op tweede pinksterdag heet 'Time Flies' en is non-stop. Het weer werkte op beide dagen goed mee. Deze fotoreportage is van tweede pinksterdag.Voor aanvang van het vliegprogramma is er op de grond van alles te zien. Er is o.a. een reenactment kamp, er zijn oude tractoren, er komen vliegende bezoekers binnen en er is een mooie show van static vliegtuigen. Een verhalenverteller vermaakt het publiek.
De Vultee BT-13 Valiant van de Stichting Vroege VogelsSommige deelnemers aan het programma van de eerste dag vertrekken

Aan het eind van de dag gaan de meeste kisten weer naar hun thuisbasis.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT, Arjan Vrieze
  • Gepubliceerd op: 11-06-2019 20:41:25