Hannie Schaftlezing 2019 verzorgd door minister Sigrid Kaag

De Hannie Schaftlezing 2019 wordt dit jaar verzorgd door Sigrid Kaag. De lezing is onderdeel van de jaarlijkse Nationale Hannie Schaft Herdenking. Sigrid Kaag (D66) is minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Sigrid Kaag is oud-diplomaat bij de Verenigde Naties en werkte eerder bij Shell. Tevens was zij korte tijd waarnemend minister van Buitenlandse Zaken en daarmee de eerste vrouwelijke minister van Buitenlandse Zaken van Nederland. In 2016 ontving zij de Carnegie Wateler Vredesprijs.

In haar lezing zal Kaag ons meenemen in haar visie op het belang van (het opkomen voor de) vrijheid, onder meer in een internationale context, met daarbij ook een persoonlijke noot.

De Nationale Hannie Schaft Herdenking vindt op zondag 24 november 2019 plaats. Het programma wordt omlijst door diverse bijzondere muzikale optredens. Iedereen is van harte welkom op zondag 24 november in de Groenmarktkerk te Haarlem. Vrije inloop zonder aanmelding vooraf.

Adres: Nieuwe Groenmarkt 14, Haarlem.
Aanvang: 13.00 uur, inloop vanaf 12.30 uur.

Nationale Hannie Schaft Stichting
De Nationale Hannie Schaft Stichting houdt de naam en moedige daden van onze Nederlandse Verzetsheldin Hannie Schaft (‘het meisje met het rode haar’), en van andere vrouwen in het Verzet, in ere. Dit doet de Stichting onder meer door haar jaarlijks te herdenken. De missie van de Stichting is samengevat "bewustwording vanuit herdenken".

Door het herdenken van verzetsstrijdster - en inspiratiebron - Hannie Schaft wil de Stichting een bijdrage leveren aan het besef, dat opkomen voor de vrijheid door het maken van keuzes in moeilijke omstandigheden in alle tijden van belang is.
Het streven is om met name bij nieuwe generaties deze bewustwording te stimuleren.

Gebruikte bron(nen)