TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Drie nieuwe afleveringen van de Tweede Wereldoorlog Podcast

De afgelopen weken verschenen de onderstaande afleveringen van de Tweede Wereldoorlog Podcast. De onderwerpen zijn operatie Varsity en de meidagen van 1940 in Nederland.

In maart 1945 vond de grootste luchtlandingsoperatie plaats waar u nog nooit van gehoord hebt, Operatie Varsity. Twee luchtlandingsdivisies landden aan de oostelijke oever van de Rijn ter ondersteuning van de Britse oversteek van deze machtige rivier. Hadden de geallieerde bevelhebbers geleerd van de fouten die gemaakt werden tijdens de Slag om Arnhem? Hoe noodzakelijk was deze operatie eigenlijk?

De meidagen van 1940 zijn een zwarte vlek in de Nederlandse oorlogsgeschiedenis. Slechts vijf dagen wisten onze jongens het vol te houden tegen de Duitse Wehrmacht, een tijdsduur die een zekere schaamte oproept. Daarom worden deze vijf dagen het liefst vergeten of zo kort mogelijk besproken. Bij De Tweede Wereldoorlog Podcast doen we hier niet aan mee en besteden we in twee dagen veel aandacht aan deze ingrijpende gebeurtenis.







Gebruikte bron(nen)