TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Fotoverslag Herdenking Operation Veritable 75 jaar

Op 12 februari 2020 was het 75 jaar geleden dat Gennep en omliggende plaatsen werden bevrijd tijdens Operatie Veritable. In het weekend van 14, 15 en 16 februari wordt hierbij stilgestaan met diverse activiteiten. TracesOfWar was er op 14 februari bij.

Onthulling informatiebord burgermonument in Milsbeek op de hoek van de Kerkstraat en Langstraat door burgemeester Van Beek.Een groep vrijwilligers plaatste bij ieder oorlogsgraf een poppy. Een poppy is het symbool waarmee Britten de slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog herdenken. De vrijwilligers begonnen op het ereveld in Milsbeek.Later werden ook de oorlogsgraven op het kerkhof in Ottersum en één graf in Gennep van een poppy voorzien.

Militair hoofdkwartier: Het stadhuis in Gennep is voor drie dagen ingericht als militair hoofdkwartier met historisch radiostation Radio Veritable. Het radiostation is tijdens het herdenkingsweekend dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur.Thema-expositie ‘Onze bevrijders in beeld’ in museum Het Petershuis in Gennep.
Deze tentoonstelling duurt nog tot 8 maart.

Later op de vrijdag kwamen de Britse veteranen George Avery, Joe Cattini, Robert Larnach, Ted Hunt en Jim MacLeod naar de omgeving van Gennep.


Ted Hunt bij aankomst op Schiphol

Van links naar rechts Jim MacLeod, Robert larnach, Joe Cattini, Ted Hunt en George Avery

Foto's van de veteranen met dank aan Monique Hekman-Landwier

Inge Bouwman van Cultuurbehoud Milsbeek stuurde ons de volgende foto's van de activiteiten met schoolkinderen:


De veteranen hebben op zaterdag en zondag diverse kransleggingen en ceremonies bijgewoond in Gennep, Milsbeek, Ottersum en op de Reichswald oorlogsbegraafplaats bij Kleve. Meer informatie op deze website

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: TracesOfWar, Arjan Vrieze
  • Gepubliceerd op: 14-02-2020 17:48:06