TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Nieuwe expositie in kamp Vught: Kind onder vuur

VUGHT ĖIn het kader van 75 vrijheid is de expositie Kind onder Vuur Oorlog en Vrijheid te zien bij Nationaal Monument Kamp Vught van 5 maart tot en met 31 augustus.

In opdracht van NM Kamp Vught is in samenwerking met het Rode Kruis en Humanity House een geheel nieuwe versie gemaakt van de succesvolle reizende expositie Kind onder Vuur. De expositie is ontwikkeld door Critical Mass.

In de interactieve expositie ontdekken kinderen dat vrijheid niet vanzelfsprekend is voor iedereen. De nieuwe tentoonstelling vertelt de verhalen van verschillende kinderen in oorlogssituaties, toen en nu. De 13-jarige Hans werd met zijn familie als gijzelaar opgesloten in Kamp Vught tijdens de Tweede Wereldoorlog. Angie verloor haar been toen ze op een landmijn stapte in Colombia. En Otim heeft als kleine jongen uit Oeganda jarenlang door de jungle getrokken. De 12-jarige Helma is vanuit SyriŽ naar Nederland gevlucht. Hoe dat voor hen was -en hoe het nu met ze gaat- is te ervaren in de tentoonstelling. Met educatieve aansprekende videoís, verrassende en actieve spellen en persoonlijke dilemmaís.

Directeur Jeroen van den Eijnde geeft aan: ďMet deze expositie willen we onderstrepen dat het verhaal van NM Kamp Vught nog altijd actueel is ťn ook een verhaal is voor de kinderen (vanaf 10 jaar) van nu. Wij willen ůůk een museum zijn voor gezinnen en grootouders met kleinkinderen en daarvoor is deze uitdagende doe-expositie echt heel geschikt.Ē

Donderdag 5 maart 15:30 uur vindt de opening van de tentoonstelling Kind onder Vuur plaats voor genodigden. Het openingsprogramma wordt gepresenteerd door Siham Raijoul (voormalig NOS jeugdjournaal presentatrice) die onder andere de 12-jarige Helma gaat interviewen.

De expositie Kind onder Vuur is de eerste wisselexpositie in het geheel vernieuwde Nationaal Monument Kamp Vught. Kind onder Vuur is geschikt voor groepen leerlingen en voor individuele bezoekers vanaf tien jaar. Scholen kunnen reserveren via info@nmkampvught.nl en voor meer informatie kijken op www.nmkampvught.nl.

Gebruikte bron(nen)