TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

TracesOfWar verkrijgt unieke foto's van Warschau en het Joodse getto

Onlangs kreeg TracesOfWar een verzameling unieke foto’s toegezonden. De foto's komen uit de nalatenschap van een Duitse soldaat die diende bij de bevoorrading. Ze zijn genomen in Warschau en omgeving in het jaar 1942.

TracesOfWar / STIWOT


Verschillende foto’s tonen het getto van Warschau. Hier werden de Joodse bewoners van Warschau en omstreken door de nazibezetter afgesloten van de buitenwereld. Het getto van Warschau was het grootste getto dat door de Duitsers opgericht werd. Dit deel van de stad was afgesloten met een stenen muur van 3 meter hoog en had een omtrek van 16 kilometer. Op het hoogtepunt zouden 445.000 Joden gehuisvest zijn in het getto. Tienduizenden gettobewoners zouden omkomen. Zij stierven niet alleen aan ondervoeding, maar ook door ziekten die uitbraken als gevolg van de ongezonde levensomstandigheden en een gebrek aan medische verzorging.

Alle foto’s zijn op onze website geplaatst met aanvullende informatie. Heeft u meer informatie over hetgeen op de foto’s te zien is, dan vernemen we dat graag. We zullen de digitale versies van de foto’s gebruiken ter illustratie van onze artikelen. Wilt u ze online of in een schriftelijke publicatie overnemen? Neem dan contact met ons op voor toestemming. Een bestemming voor de originele foto’s wordt nog gezocht.

Klik hier om alle foto’s te bekijken

Gebruikte bron(nen)