TracesOfWar verkrijgt unieke foto's van Warschau en het Joodse getto

Onlangs kreeg TracesOfWar een verzameling unieke fotoís toegezonden. De foto's komen uit de nalatenschap van een Duitse soldaat die diende bij de bevoorrading. Ze zijn genomen in Warschau en omgeving in het jaar 1942.

TracesOfWar / STIWOT


Verschillende fotoís tonen het getto van Warschau. Hier werden de Joodse bewoners van Warschau en omstreken door de nazibezetter afgesloten van de buitenwereld. Het getto van Warschau was het grootste getto dat door de Duitsers opgericht werd. Dit deel van de stad was afgesloten met een stenen muur van 3 meter hoog en had een omtrek van 16 kilometer. Op het hoogtepunt zouden 445.000 Joden gehuisvest zijn in het getto. Tienduizenden gettobewoners zouden omkomen. Zij stierven niet alleen aan ondervoeding, maar ook door ziekten die uitbraken als gevolg van de ongezonde levensomstandigheden en een gebrek aan medische verzorging.

Alle fotoís zijn op onze website geplaatst met aanvullende informatie. Heeft u meer informatie over hetgeen op de fotoís te zien is, dan vernemen we dat graag. We zullen de digitale versies van de fotoís gebruiken ter illustratie van onze artikelen. Wilt u ze online of in een schriftelijke publicatie overnemen? Neem dan contact met ons op voor toestemming. Een bestemming voor de originele fotoís wordt nog gezocht.

Klik hier om alle fotoís te bekijken

Gebruikte bron(nen)