TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Virtuele boekpresentatie van Het grote kinderspel

Vandaag, op zaterdag 25 april 2020, zou in Nijverdal de feestelijke presentatie plaatsvinden van 'Het grote kinderspel - Hoe verzetsgroep NV honderden joodse kinderen liet onderduiken', een boek van historicus Bert Jan Flim. Vanwege de coronacrisis kan deze bijeenkomst geen doorgang vinden.

Om deze mijlpaal niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, heeft de uitgeverij een promotievideo gemaakt. GeÔnterviewd werden daarvoor Bert Jan Flim en de inmiddels 88-jarige Rosie Colthof, een van de door de NV geredde kinderen. Annemiek Gringold, conservator van het Joods Cultureel Kwartier, las het boek al en vertelt hoe ze ernaar kijkt. Gert Jan de Vries, redacteur van het boek, leidt het verhaal in en uit. De video is hieronder te bekijken.

Tegelijkertijd met 'Het grote kinderspel' verschijnt een herdruk van Flims eerdere boek 'Onder de klok - Georganiseerde hulp aan joodse kinderen' (2012).Het grote kinderspel
Hoe verzetsgroep NV honderden joodse kinderen liet onderduiken
ISBN: 9789064461156
Meer informatie over dit boek
Bestel nu bij Bol.com
Het grote kinderspel

Gebruikte bron(nen)