TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Bombing Squadron 20 (VB-20)

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Samenvatting:
Aanbeveling:
"Wegens uitzonderlijke heldenmoed in actie in de lucht, aan land en op zee tegen vijandelijke Japanse troepen op het strijdtoneel in de Pacific van 18 september 1943 tot 15 augustus 1945.Aan de spits van onze geconcentreerde oorlogvoering met carriers in de voorste gebieden heeft de U.S.S. Lexington met haar luchttroepen vernietigende slagen toegebracht aan de Jaspanse gevechtskracht; zij leverden luchtdekking voor onze amfibische strijdmacht, zij hebben de Japanse luchtaanvallen fel bestreden en hun vliegtuigen vernietigd en zij hebben aan de Japanners enorme schade toegebracht in de vorm van beschadigde of tot zinken gebrachte schepen. Gedurfd en betrouwbaar in de strijd hebben de U.S.S. Lexington en haar dappere officieren en manschappen een grote bijdrage geleverd aan de tot stand koming van de uiteindelijke nederlaag van het Japanse Keizerrijk."
Bijzonderheden:
Ontvangen voor actie vanaf de U.S.S. Lexington (CV-16) op Luzon (14-16 december 1944) en de Filippijnen, Formosa, Chinese Zee en Ryuku eilanden (3-22 januari 1945).
Presidential Unit Citation for Navy and Marine Corps

Bronnen

  • - Presenting Letter Presidential Unit Citation