TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Short, Ronald

    Overlijdensdatum:
    1981
    Dienstnummer:
    7894587
    Nationaliteit:
    Britse (1801-heden, Koninkrijk)

    Biografie

    Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
    Rang:
    Acting Sergeant (Waarnemend Sergeant)
    Eenheid:
    Royal Armoured Corps, British Army
    Toegekend op:
    18 juli 1947
    "Op 5 JANUARI 45 was Sgt. SHORT op patrouille bij ROOSTEREN binnen 600 yds (548 meter, red.) van de vijand. Om 0020 uur lanceerde de vijand een zeer zware artillerie- en mortierbarrage. Een pantserwagen kreeg een voltreffer en Sgt Short hielp ongeacht de beschietingen een gewonde man uit de pantserwagen en bluste het vuur. Nadat hij zag dat de vijandelijke infanterie hem probeerde te omsingelen viel hij onmiddellijk aan met zijn tweede pantserwagen en slaagde erin de aanval af te slaan.
    In de nacht van 6 januari 45 voerde Sgt SHORT het bevel over een mijnenleggende partij, 60 meter van de vijandelijke stellingen. De vijand opende plotseling het vuur op hem, maar Sgt Short organiseerde zijn eigen dekkingspartij om het vuur terug te slaan en ging door met het leggen van de mijnen totdat de taak was voltooid, hoewel hij constant onder vijandelijk vuur lag.
    Tijdens beide acties toonde Sgt Short grote moed zonder enige zorg voor zijn eigen persoonlijke veiligheid."

    K.B. nr. 29, dd. 24-4-1946
    Nr. 1541
    Bronzen Kruis (BK)

    Bronnen

    Foto