TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Britts, Alfred Joseph

Geboortedatum:
4 november 1915 (Humboldt/Saskatchewan, Canada)
Overlijdensdatum:
21 juli 1944 (Reutum/Overijssel, Nederland)
Begraven op:
Oorlogsgraven van het Gemenebest Rooms Katholieke Begraafplaats Tubbergen
Graf: 7.
Dienstnummer:
J/88665
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Alfred werd op 4 november 1915 geboren in Humboldt Saskatchewan als zoon van Nicholas Britts (overleden) en Margaret Britts-Schneider (beiden Amerikaans) uit Lake Lenore Saskatchewan.
Hij was op 21 oktober 1942 getrouwd in Winnipeg met Burnice Vivian May Britts-Parker uit Winnipeg. Zijn broers waren Anthony en Clements Britts en zijn halfbroer was William Schneider. Zijn zusters waren Mrs. Annie Mamer, Mrs. Rosie Herwing, Mrs. Margaret Herwing en Mrs. Beatrice Corbeil en zijn halfzuster was Agnes Schneider.
Hij was kantoorbediende bij een hotel en lid van de rooms-katholieke kerk. Hij sprak Engels en een beetje Frans. Zijn sporten waren tennis, honkbal, softbal, tafeltennis en golf.

Hij nam op 6 juni 1941 dienst in Regina, Saskatchewan en hij ging vervolgens op 24 mei 1943 overzees naar het VK.

Alfred sneuvelde op vrijdag 21 juli 1944 op de leeftijd van 28 jr. t.g.v. een crash bij de Weustboerweg Reutum bij Tubbergen voor of na een aanval op Bottrop in Duitsland.

De andere gesneuvelde RCAF-bemanningsleden waren F/Sgt Vernon F. Dodds, leeftijd 23 jr. in grave 7, F/O Joseph J.R. Johnson, leeftijd 30 jr. in graf 7 en F/Lt James D. Virtue, leeftijd 28 jr. in graf 10.
De andere gesneuvelde RAF Volunteer Reserve-bemanningsleden waren Sgt Patrick N. Gilbert, leeftijd 21 jr. in graf 7, F/O Anthony G. McCarthy, in graf 9 en Sgt Thomas Davenport, leeftijd 21 jr. in graf 8.
Het andere RCAF-bemanningslid F/Sgt Michael S. Stoyko, leeftijd 28 jr., overleefde de crash en kon daarna onderduiken. Hij overleefde de oorlog.

Hij diende bij het 405 Sqdn Royal Canadian Air Force.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen