TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Allen, Gerald William

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private (Soldaat)
Eenheid:
Headquarters 4th Canadian Infantry Brigade, 2nd Canadian Infantry Division (Headquarters 4th Canadian Infantry Brigade, 2nd Canadian Infantry Division)
Aanbeveling:
Private Allen werd aan het begin van de veldtocht in Europa bij het hoofdkwartier van 4 Canadian Infantry Brigade geplaatst. Hij werd vanaf dat moment tot aan het einde van de vijandelijkheden ingezet als koerier van de staf operaties. Behalve andere plichten hield dit in dat hij te allen tijde en zonder oponthoud in staat moest zijn contact te maken met alle leden van de staf en vertegenwoordigers van de ondersteunende wapens. Allen maakte hier een punt van. Hij was trots op zijn vaardigheden om dit te doen, om vooruit te lopen op eisen en zijn taak snel uit te voeren of die nou wel of niet belangrijk was. Gedurende de wintermaanden tijdens de operaties rond Nijmegen en Groesbeek betekende dit gewoonlijk lange uren en veel werk in in het donker en in de regen, afgewisseld door perioden van beschietingen en sluipschutters. Tijdens de operaties op Beveland en de doorstoot in Nederland naar Groningen moest hij zijn werk doen op een aantal nieuwe en onbekende plaatsen, samen met voortdurende wisselingen van personen die de ondersteunende wapens vertegenwoordigden.
Private Allenís vaardigheden om zonder dat het hem werd gezegd alles te doen wat er van hem werd verlangd, zijn grote bereidheid de ander te helpen, zijn innemende persoonlijkheid en zijn plichtsbetrachting hebben hem de waardering en het respect gebracht van alle officieren en manschappen waarmee hij samenwerkte.

The Canada Gazette, 22 December,1945.
Kruis van Verdienste (KV)

Bronnen

Foto