TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bates, Patrick "Paddy" Roy

Geboortedatum:
29 augustus 1921 (Ealing, Verenigd Koninkrijk)
Overlijdensdatum:
9 oktober 2012 (Leigh-on-Sea, Verenigd Koninkrijk)
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Paddy Roy Bates loog over zijn leeftijd toen hij op jonge leeftijd bij het leger ging.
Hij ging op 15-jarige leeftijd naar Spanje om tijdens de Spaanse Burgeroorlog voor de Internationale Brigade te vechten.

Na zijn terugkeer in Groot-Brittannië sloot hij zich aan bij het eerste bataljon van de Roral Fusiliers, City of London Regiment.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij gepromoveerd tot majoor bij de infanterie en vocht hij in Noord-Afrika, Eritrea, Irak en Italië.
Hij werd gevangengenomen toen zijn vliegtuig neerstortte op het eiland Rhodos. Hij probeerde te ontsnappen, maar werd gevangengenomen door Griekse fascisten. Hij werd door een passerende Duitse officier van een vuurpeloton gered.
In Italië was hij betrokken bij de slag om Monte Casino.
Tijdens de oorlog raakte hij verschillende keren gewond.
Toen een Duitse stokgranaat ontplofte, waardoor zijn kaak werd vernield en granaatscherven in zijn gezicht terechtkwamen, kreeg hij van een legerchirurg te horen dat hij nooit een vrouw zou vinden omdat hij zo ernstig misvormd zou zijn. Maar terwijl zijn wonden genazen, ontmoette hij Joan Collins, een voormalige schoonheidskoningin uit Essex, tijdens een dansfeest, en binnen drie maanden waren ze getrouwd. Daarna werd hij visser voordat hij overstapte naar de piratenradio.
Hij was betrokken bij het opzetten van het piratenradiostation Radio Essex op verschillende offshore-platforms voordat hij verhuisde naar het verlaten Maunsell Navy Fort HM Fort Roughs (U1), dat hij omdoopte tot Sealand en het in 1967 tot onafhankelijk gebied verklaarde.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen

Foto