TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hegeman, Teunis Cornelis

Geboortedatum:
16 januari 1919 (Ter Aar, Nederland)
Overlijdensdatum:
10 mei 1940 (Rijswijk (ZH), Nederland)
Begraven op:
Nederlands Oorlogsgraf Gemeentelijke Begraafplaats Ter Aar
Nationaliteit:
Nederlandse (1815-heden, Koninkrijk)
Rang/eenheid:
Tijdelijk Dienstplichtig Korporaal in 4e Depotcompagnie, 4e Depotbataljon, Ie Depot Infanterie, Inspecteur der Infanterie

Biografie

Teunis Cornelis Hegeman is geboren op 16 januari 1919 in Ter Aar. Hij is aangegeven door zijn vader Hendrik Hegeman, een 37 jarige metselaar, wonend in Ter Aar (Aardam). De getuigen bij de geboorteaangifte zijn Reinier Treur, 38 jaar, landbouwer en Martinus Johannes Willibrordus Kelder, 36 jaar, ambtenaar. Zijn moeder is Trijntje Annetje Molendijk.

Teunis is dienstplichtig korporaal bij het 4-4 Depot Bataljon. Op de 10e mei neemt hij deel aan de tegenaanval op het vliegveld aan het begin van de middag. Zij stuitten op vijandelijk vuur als zij vanaf de kant van de wielerbaan het Vliegveld benaderen. Er sneuvelden bij deze aanval negen soldaten en er raakten er 21 gewond. Teunis Hegeman is overleden aan een schotwond dit hij opliep bij de tegenaanval. Hij is 21 jaar geworden.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen

Foto