TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kling, Albertus Cornelis Maria

Geboortedatum:
9 mei 1912 ('s-Gravenzande, Nederland)
Overlijdensdatum:
10 mei 1940 (Ypenburg, Nederland)
Begraven op:
Nederlandse Oorlogsgraven Oud-Rijswijk
Nationaliteit:
Nederlandse (1815-heden, Koninkrijk)
Rang/eenheid:
Sergeant in Bevelsverhoudingen en organisatie van de Nederlandse defensie in 1940

Biografie

Albertus Cornelis Kling wordt geboren op 9 mei 1912 in ‘s-Gravenzande. Hij is de zoon van Johannes Antonius Kling en Johanna Maria Brekelmans. Hij trouwt in mei 1938 met Cornelia Katharina Sta in Vlaardingen. Hij woont aan de Nieuwlandschedijk 18 te ‘s-Gravenzande en heeft als beroep tuindersgezel.

Dienstplichtig sergeant Kling is tijdens de patrouillegang in de Plaspoelpolder ten zuidwesten van de Hoornbrug gesneuveld. Men ging in patrouille via de kalkovens tot aan de spoorlijn. Het vuur waardoor hij sneuvelde kwam van de overzijde van de Vliet.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Toegekend op:
mei 1940
Bij Koninklijk Besluit van 16 maart 1944 nummer 6 wordt het Oorlogsherinneringskruis ingesteld als beloning voor onder meer militairen, in dienst van het Koninkrijk der Nederlanden. Sergeant der Grenadiers Kling ontvangt deze onderscheiding met gesp voor bijzondere krijgsverrichtingen in Nederland in Mei 1940, postuum.
Oorlogsherinneringskruis (OHK)

Bronnen

Foto