TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Ross, Donald Kirby

Geboortedatum:
8 december 1910 (Beverly/Kansas, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
27 mei 1992 (Bremerton/Washington, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Machinist
Eenheid:
U.S.S. Nevada (BB-36), U.S. Navy
"Wegens opmerkelijk gedrag in lijn met zijn beroep, buitengewone moed en minachting voor eigen leven tijdens de aanval op de Vloot in Pearl Harbor, Hawaiï door Japanse troepen op 7 december 1941. Toen zijn post in de voorste dynamohut op de U.S.S. Nevada door rook, stoom en hitte bijna onhoudbaar werd, dwong machinist Ross zijn mannen de post te verlaten en voerde alle taken zelf uit totdat hij verblind en bewusteloos raakte. Na gered en gereanimeerd te zijn keerde hij terug, stelde de voorste dynamohut veilig en ging verder naar de achterste dynamohut waar hij later door uitputting bewusteloos raakte. Nadat hij weer bij kennis was gekomen keerde hij naar zijn post terug waar hij bleef totdat hij bevel kreeg die te verlaten."
Medal of Honor - Navy/Marine Corps (MoH)
Second Nicaraguan Campaign Medal
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

1 silver star
Asiatic-Pacific Campaign Medal
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

2 bronze stars
European-African-Middle Eastern Campaign Medal

Bronnen

  • - Jordan, Kenneth N., Yesterday’s Heroes – 433 men of World War II awarded the Medal of Honor 1941-1945, Schiffer Publishing Ltd., USA, 1996

Foto