TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Galvan, Eusebio "Ed" "Joe"

Geboortedatum:
13 augustus 1913 (Port Lavaca/Texas, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
23 juli 1999
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private 1st Class
Eenheid:
Company E, 2nd Battalion, 16th Infantry Regiment, 1st Infantry Division "The Big Red One", U.S. Army
Toegekend op:
27 mei 1944
Wegens betoonde moed in actie in de omgeving van Troina, Sicilië op 3 augustus 1943. Tijdens een bitter gevecht tegen de vijand nam Pvt. Galvan moedig een ongedekte positie in en richtte storend vuur op de aanvallende troepen om zijn eenheid in staat te stellen zich te hergroeperen en haar gewonden af te voeren. Zijn onverschrokken moed en agressieve vechtlust, ondanks intens vuur van mortieren en kleine wapens, maakte het redden van vele levens mogelijk.
Silver Star Medal (SSM)
Wegens betoonde moed in actie in de omgeving van Annet-sur-Marne, Ile-de-France op 28 augustus 1944. Hoewel door zwaar vijandelijk vuur de leden van een bazooka team gedwongen werden hun positie bij de verdediging van een wegblokkade op te geven, bemande Sgt. Galvan het wapen en bond de strijd aan met een naderende vrachtwagen, geladen met troepen. Op zijn ongedekte positie blijvend en zijn persoonlijke veiligheid volkomen negerend, vernietigde hij het vijandelijke voertuig met een enkele raket en sloeg een aantal aanvallen op de wegblokkade af. Sgt. Galvan’s moed en plichtsbesef strekken de strijdkrachten van de Verenigde Staten tot grote eer.

Bronnen

Foto