TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hoover, John Howard

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

John Howard Hoover ontving het Navy Cross tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Rear Admiral (Schout-bij-Nacht)
Eenheid:
Caribbean Sea Frontier, Tenth Naval District (Caribbean Sea Frontier, Tenth Naval District)
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevol en opmerkelijk dienstbetoon in een positie van grote verantwoordelijkheid aan de regering van de Verenigde Staten als bevelhebber Caraibische Zee en commandant 10de Marinedistrict.
Schout-bij-Nacht Hoover behaalde door het uitoefenen van de hoogste kwaliteiten van leiderschap, beoordeling en voorbereiding tijdens een periode van intensieve activiteiten van vijandelijke onderzeeboten opmerkelijke successen bij de organisatie van de middelen onder zijn commando bij de bestrijding van Duitse onderzeeboten en de verdrijving ervan uit dit strategische gebied, daarmee een wezenlijke bijdrage leverend aan de succesvolle voortzetting van de oorlog.
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Vice Admiral (vice-Admiraal)
Eenheid:
Central Pacific Air Force
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevol en opmerkelijk dienstbetoon in een positie van grote verantwoordelijkheid aan de regering van de Verenigde Staten als commandant Luchtvloten, centrale Stille Oceaan in actie tegen door Japanners bezette eilanden in het centrale en westeljke deel van de Stille Oceaan.
Vastberaden en vaardig bij de ontwikkeling van een machtige luchtvloot, vormde Vice-admiraal Hoover de middelen onder zijn commando om tot de meest doelmatige ondersteuning voor toekomstige vlootoperaties en leidde zijn krachtige, aan land gestationneerde aanvalsgroepen diep het vijandelijk binnenland in, de formidabele verdedigingswerken van de vijand bombarderend en beschietend in gedurfde offensieve operaties waardoor de doelen van de amfibische aanvalsgroepen die onder dekking van zijn verkenningsvliegtuigen oprukten in hoge mate verzwakt werden. Vice-admiraal Hoover, die het voorste gebied in de centrale Stille Oceaan met vooruitziende blik bestuurde, hield hardnekkig vast aan zijn onveranderlijke doel, de invloedssfeer van de Verenigde Staten naar het westen uit te breiden en ondersteunde dapper de inzet van de vloot met alle hem ter beschikking staande middelen. Zijn uitzonderlijke initiatieven, zijn briljante leiderschap en onverwoestbare vechtlust gedurende de hele weg naar de verovering van belangrijke Japanse versterkingen in het centrale deel van de Stille Oceaan strekken vice-Admiraal Hoover, zijn dappere commando en de Marine van de Verenigde Staten tot de hoogste eer.

Tweede Navy DSM verkregen als Gouden Ster te dragen op het lint van de eerste Navy DSM.
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Vice Admiral (vice-Admiraal)
Eenheid:
Marianas Area
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevol en opmerkelijk dienstbetoon in een positie van grote verantwoordelijkheid aan de regering van de Verenigde Staten als commandant voorste gebied, centrale deel van de Stille Oceaan tussen mei 1944 en juni 1945 en als commandant van de sector Marianen in juni en juli 1945.
Vice-admiraal Hoover, belast met de organisatie van en het bevel over vooruit gelegen eilanden, werkte onvermoeibaar en met vindingrijke initiatieven aan de ontwikkeling van een gebied dat zich snel uitbreidde vanaf enkele locaties op de Marshall en Gilbert eilanden tot aan eilanden in de westelijke Carolinen, de Marianen en Iwo Jima en dat gebied werd op 1 juni aangeduid als de sector Marianen. Niet afgeschrikt door enerzijds de ingewikkeldheid van zijn dringende opdracht en anderzijds de grote afstanden tussen de diverse strijdtonelen voerde hij vastberaden gevestigd beleid voor het ontwikkelen van bases op alle eilanden onder zIjn commando, hield toezicht op de constructie van nieuwe installaties en beheerde de al bestaande, waaronder vliegvelden doelmatig, bovendien bemachtigde en verdeelde hij vitale materialen en leidde de toewijzing van marinepersoneel in het gebied. Zijn uitmuntende professionele vaardigheden, zijn beslissende oordeel en zijn hardnekkige vasthoudendheid bij het bestuur van dit uitgebreide commando vormden belangrijke factoren voor onze gestage opmars op de weg naar de nederlaag van het Japanse Keizerrijk. Zijn dynamische leiderschap gedurende de lange periode van intensieve operaties strekt vice-Admiraal Hoover, zijn dappere troepen en de Amerikaanse marine tot de hoogste eer.

Derde Navy DSM verkregen als tweede Gouden Ster te dragen op het lint van de eerste Navy DSM.
Distinguished Service Medal - Navy/USMC

Bronnen

Foto