TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Wright, Jerauld

Geboortedatum:
(Amherst/Massachusetts, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Voor zijn verdiensten na de Tweede Wereldoorlog ontving Jerauld Wright een tweede Navy Distinguished Service Medal.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Toegekend op:
mei 1943
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevol en uitzonderlijk dienstbetoon aan de regering van de Verenigde Staten in een positie van grote verantwoordelijkheid bij het assisteren bij de voorbereiding op de bezetting van Noord-Afrika en vanwege het voeren van het bevel over de onderzeeboot waarme Generaal Giraud uit Frankrijk ontsnapte. Als onderdeel van een vooruitgeschoven eenheid die een succesvolle nachtelijke landing uitvoerde op de noordelijke kust van het Afrikaanse continent en een geheim rendez-vous inrichtte voorafgaand aan het uitbreken van de vijandelijkheden, nam Capt. Wright deel aan belangrijke conferenties voorafgaand aan de invasie van Marokko en Algerije.

Bureau of Naval Personnel Information Bulletin No. 313 (May 1943).
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Rear Admiral (Schout-bij-Nacht)
Eenheid:
U.S.S. Santa Fé (CL-60)
Aanbeveling:
Wegens opvallende moed en onverschrokkenheid in actie tegen de vijand, dienend als bevelvoerend officier van de U.S.S. Santa Fé (CL-60), in actie tegen vijandelijke Japanse troepen tussen 13 en 17 oktober 1944.
Vaardig en moedig het bevel voerend bij het beschermen van de terugtrekking van twee zwaar beschadigde oorlogsschepen – de U.S.S. Canberra en de U.S.S. Houston – uit door de vijand beheerste wateren, droeg Schout-bij-Nacht Wright wezenlijk bij aan de snelle voltooiing van deze riskante reddingsoperatie. hij verleende doelmatig en efficiënte steun tegen vijandelijke luchtaanvallen en maakte het succesvolle terughalen van deze schepen mogelijk. Zijn moedige acties en toegewijde plichtsbesef, zonder acht te slaan op zijn eigen veiligheid, passen binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto