TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Sharp, Ulysses Simpson Grant

Geboortedatum:
(Chinook/Montana, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer: NSN: 0-61258.

Voor zijn verdiensten na de Tweede Wereldoorlog ontving Ulysses Sharp twee keer de Navy Distinguished Service Medal en één keer de Army Distinguished Service Medal.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Commander
Eenheid:
Destroyer U.S.S. Boyd (DD-544)
Toegekend op:
23 januari 1945
Aanbeveling:
Wegens opvallende moed en onverschrokkenheid in actie tegen de vijand, dienend als bevelvoerend officier van de destroyer U.S.S. Boyd (DD-544) in actie tegen vijandelijke Japanse troepen in de omgeving van Nauru Island op 8 december 1943.
Toen zijn schip werd getroffen en zwaar beschadigd raakte bij het uitvoeren van een gevaarlijke taak, het zoeken naar een eigen vlieger tijdens een bombardement op vijandelijke kustposities, trok Capt. Sharp zijn schip zonder verdere schade veilig uit die gevaarlijke situatie terug en door kundig manoeuvreren en doelmatig genomen maatregelen tot schadeherstel was hij in staat met zijn schip de actie voort te zetten en op eigen kracht in de thuishaven terug te keren. Zijn moed en plichtsbesef passen binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.

Commander, Destroyers Pacific: Serial 624 (January 23, 1945).
Ten tijde van de uitreiking had hij de rang van Captain.

Silver Star Medal (SSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Commander
Eenheid:
Destroyer U.S.S. Boyd (DD-544)
Toegekend op:
1945
Silver Star Medal (SSM)
Aanbeveling:
Wegens opvallende moed en onverschrokkenheid in actie tegen de vijand, dienend als bevelvoerend officier van de destroyer U.S.S. Boyd (DD-544) in actie tegen vijandelijke Japanse troepen op 13 en 17 oktober 1944.
Vaardig en moedig het bevel voerend bij de hem toegewezen taak als dekkingsschip bij het op de terugtocht beschermen van twee beschadige oorlogsschepen uit door de vijand beheerste wateren, droeg Capt. Sharp wezenlijk bij aan de snelle voltooiing van deze riskante reddingsoperatie. Met zijn uitmuntende zeemanschap stelde hij de Boyd in staat gevaarlijke reddingsacties uit te voeren waaronder het overbrengen van personeel onder moeilijke omstandigheden van wind, zee en vijandelijke aanvallen. Zijn bezielend leiderschap, zijn kalme moed en zijn vurige toewijding aan het volbrengen van deze taken strekken Capt. Sharp en de Amerikaanse Marine tot de hoogste eer.

Ten tijde van de uitreiking had hij de rang van Captain.

Bronnen

Foto