Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Tuckwell, Stephen John

Geboortedatum:
4 juni 1897 (Guildford/Surrey, Verenigd Koninkrijk)
Overlijdensdatum:
2 oktober 1966 (Sompting/Sussex, Verenigd Koninkrijk)
Dienstnummer:
P/J.166122
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Able Seaman
Eenheid:
Enemy Mines Section, HMS Vernon, Chatham, Royal Navy
Toegekend op:
14 januari 1941
Aanbeveling:
Kreeg zijn onderscheiding wegens het ontmantelen van een niet geŽxplodeerde bom die tijdens de Blitz van Londen op de oever van de Roding was gevallen.
Sub-lieutenant Miller vorderde een kano en toen hij die met de UXB kit op een brandweerboot had gezet gingen hij en Tuckwell de rivier op. Daarna verlieten ze de boot en gingen in de kano verder tot ze de zwarte rand van de bom zagen die met zijn neus in de modder lag.
Tuckwell weigerde Millerís suggestie dat hij naar een veilige plek zou gaan. Hij wees erop dat wanneer Miller ijn minstens 30 centimeter water moest werken hij iemand nodig zou hebben om hem zijn gereedschap aan te reiken. Ze slaagden erin 1 ontsteker te verwijderen maar konden niet bij de andere komen, dus riepen ze een paar kraandrijvers die waren komen kijken wat er gebeurde en ze boden direct aan te helpen. De 2 experts gingen weer het water in, sloegen touwen om de bom en met hulp van de kraandrijvers werd de enorme cylinder uit het water getrokken, de modderige oever op en verder op de kade. De laatste fasen van de operatie werden toen voltooid.
George Cross

Bronnen

Foto