Bartholomew, Arthur F. D.

Geboortedatum:
11 november 1909 (Emmaus/Pennsylvania, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
16 september 1944 (Peleliu)
Dienstnummer:
214355, U.S. Marine Corps
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Arthur Bartolomew werd in Emmaus, PennsylvaniŽ geboren. Vanaf zijn 11de jaar woonde hij bij zijn ouders in Bethlehem.
Hij meldde zich op 15 november 1927 in Philadelphia, PennsylvaniŽ bij het US Marine Corps. Arthur F.D. Bartholomew trouwde op 17 oktober 1936 in Bethlehem met Hilda A. Moser.
Hij sneuvelde in de strijd op 16 september 1944 op het eiland Peleliu.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
First Sergeant
Eenheid:
3rd Battalion, 1st Marines, 1st Marine Division "The Old Breed", U.S. Marine Corps (3rd Battalion, 1st Marines, 1st Marine Division)
Toegekend op:
9 november 1942
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk heldendom en opvallend plichtsbesef, dienend als leider van een patrouille van het Third Battalion, First Marines, FIRST Marine Division, in actie tegen vijandelijke Japanse troepen op Guadalcanal op de Solomoneilanden op 25 oktober 1942. Op zoek naar een groep vijanden die in een bosgebied achter de linkerflank van het Third Battalion, First Marines, zou zijn doorgedrongen, leidde 1st Sgt. Bartholomew met koelbloedige moed en volledige minachting voor eigen veiligheid een patrouille van drie man totdat hij 15 Japanners ontdekte, uitgerust met een zware mitrailleur en die vastgenageld werden door het vuur van een andere eenheid. Nadat hij met zijn patrouille alle vijanden had gedood en de mitrailleur had vernield, kwam 1st Sgt. Bartholomew bij diverse gelegenheden in het volle zicht van de vijand overeind om hun vuur aan te trekken en hen te dwingen hun posities te verraden. Zijn dappere initiatief en zijn agressieve leiding pasten binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine en daarmee was hij verantwoordelijk voor het succes van de patrouille.
SPOT AWARD, (November 9, 1942).
Navy Cross

Bronnen

  • Foto 1: Donald A. Bartholomew
  • Foto: Donald A. Bartholomew
  • - Sterner C.D., Recipients of The Navy Cross, 1916 - Present
    - Home of Heroes

Foto