TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bledsoe, Albert MacQueen

Dienstnummer:
0-17147
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Loopbaan:
6 juni 1940 - 15 oktober 1941: Commanding Officer, USS Phelps (DD-360);
24 juli 1943 - 22 februari 1944: Commanding Oficer, USS Denver (CL58).

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein-ter-Zee)
Eenheid:
U.S.S. Denver (CL-58), U.S. Navy
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijke heldenmoed en opmerkelijke dienstverlening in het kader van zijn beroep van bevelvoerend officier van de lichte kruiser U.S.S. Denver (CL-58) in actie tegen vijandelijke Japanse troepen tussen 17 en 29 october 1944 toen genoemd schip de landingen van onze troepen ondersteunde op Dinagat, Suluan en de Leyteeilanden. Op 24 october nam de U.S.S. Denver deel aan de verdediging in de Golf van Leyte tijdens de slag in de Straat van Surigao met als gevolg het tot zinken brengen van ten minste een vijandelijk slagschip, een kruiser en zes destroyers. Deze geslaagde aanval droeg in hoge mate bij aan de uitschakeling van een aanstaande en gevaarlijke bedreiging van onze transportschepen en andere vaartuigen in de Golf van Leyte.
Dankzij zijn professionele vaardigheden en zijn goede leiding voerde het schip van Captain Bledsoe al haar toegewezen taken op een zeer doelmatige manier uit en droeg daarmee aanzienlijk bij aan ons succes. Zijn optreden gedurende de hele periode paste binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.
Navy Cross

Bronnen

  • Foto 1: Bill Gonyo
  • - Sterner C.D., Recipients of The Navy Cross, 1916 - Present

Foto